AUDIO UNPR propune subvenţii diferenţiate la energia electrică
UNPR va propune un act normativ pentru acordarea unor subvenţii diferenţiate la energia electrică, a anunţat liderul UNPR, Cristian Diaconescu.
Articol de Petruţa Smântână, 06 Mai 2011, 14:06
FMI ar putea accepta păstrarea subvenţiilor la energia termică pentru categoriile defavorizate, deşi a insistat pe nevoia liberalizării pieţei de energie.
După discuţiile pe care reprezentanţii FMI le-au avut cu liderii Uniunii Naţionale pentru Progresul României se conturează o nouă iniţiativă legislativă prin care s-ar putea stabili noi reguli în privinţa ajutoarelor de la stat.
Preşedintele de onoare al UNPR, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii instituţiilor internaţionale că reformele vor continua să fie implementate în România şi se va pune accent pe două zone: sectorul energetic şi sectorul transporturi, mai ales infrastructura.
UNPR va propune un act normativ pentru acordarea unor subvenţii diferenţiate la energia electrică, a anunţat Diaconescu.
"Fondul Monetar, mai ales, ar agrea o variantă, sigur, transparentă şi cât se poate de bine fundamentată, în aşa fel încât să nu distorsioneze piaţa energiei, dar prin care cei bogaţi, care, după spusele lor, îşi încălzesc piscina din consumul de energie, să plătească mai mult decât cei care într-o formă sau alta sunt dependenţi de un consum de energie minim, dar care este esenţial pentru un nivel de trai decent", a spus Cristian Diaconescu.
O altă temă subliniată de reprezentantul UNPR se referă la necesitatea creşterii capacităţii României în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, capitol unde ţara noastră este deficitară, atât la nivel central cât şi local, potrivit afirmaţiilor, liderului UNPR.
"Este o problemă a României, pe care iată, nu am rezolvat-o. Diferenţele de absorbţie între state oarecum comparabile, cum ar fi România - Polonia, este foarte mare. Aspectele legate de birocraţie, aspectele legate de corupţie, aspectele legate de lipsa unor proiecte profesionale orientate spre necesităţile economice, mai ales la nivel local, generează această stare de fapt", a arătat preşedintele de onoare al UNPR.
Şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks nu se va întîlni cu reprezentanţii opoziţiei
După întâlnirea cu conducerea UNPR, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks a declarat că nu va avea întâlniri nici cu PSD nici cu PNL.
Este alegerea celor două formaţiuni care au anunţat că au un alt program, a subliniat şeful delegaţiei.
În urmă cu două zile senatorul PNL, Dan Radu Ruşanu i-a reproşat şefului Misiunii FMI în România că nu a consultat şi opoziţia.
Acesta a răspuns că PNL nu a dat curs cererii sale de a se întâlni cu liderii liberali.
Ulterior PNL a dat publicităţii un comunicat în care susţinea că în întrevederile avute până acum cu reprezentanţii FMI a formulat o serie de observaţii faţă de măsurile guvernului şi a făcut o serie de propuneri faţă de care Fondul nu a avut niciun fel de reacţie.