AUDIO România, poartă de intrare în Europa pentru China
Premierul Emil Boc i-a asigurat pe oamenii de afaceri chinezi că vor beneficia de ajutoare de stat în cazul în care investesc sume importante în România. Foto: Agerpres
Articol de Petruţa Obrejan, 15 August 2011, 09:22
UPDATE Premierul Emil Boc şi omologul său chinez, Wen Jiabao, au afirmat, în cadrul convorbirilor din China, sprijinul pentru intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări.
Şeful executivului român i-a asigurat pe oamenii de afaceri chinezi că vor beneficia de ajutoare de stat în cazul în care investesc sume importante în România şi creează mai multe locuri de muncă, spunându-le că legislaţia internă permite acordarea unor astfel de facilităţi, acceptate şi de către Uniunea Europeană.
România şi China nu au fructificat suficient, din punct de vedere economic, relaţia politică privilegiată pe care o au, a declarat, la Beijing, prim-ministrul Emil Boc.
El a adăugat, însă, că baza viitoarelor raporturi a fost realizată prin întâlnirile la nivel înalt din cadrul vizitei pe care o întreprinde în China.
Luni, în cursul dimineţii, a avut loc un forum economic, unde au participat numeroşi oameni de afaceri chinezi şi reprezentanţi a peste 20 de firme româneşti.
România, atractivă pentru investiţii
România poate reprezenta o poartă de intrare pentru China spre Europa, a declarat, în această dimineaţă, premierul Emil Boc.
În faţa oamenilor de afaceri, prezenţi la Forumul economic româno-chinez, Emil Boc a susţinut că economia românească este o economie în dezvoltare, unde costul forţei de muncă este încă scăzut şi calificat, iar oportunităţile de afaceri, în domeniul agricol, energetic, turistic, pot fi extrem de numeroase.
Preşedintele Camerei de Promovare a Comerţului din China, Wen Jifei, a cerut, companiilor chineze să se orienteze spre acele domenii în care poate investi în România, afirmând că, în ultimii ani raporturile economice bilaterale au cunoscut o dezvoltare satisfăcătoare depăşind greutăţile generate de criza financiară, care a afectat comerţul chino-român, din 2009.
Oficialul chinez a mulţumit premierului Emil Boc pentru vizita sa şi este convins că aceasta va da un nou impuls colaborării economice dintre cele două ţări.
O delegaţie română condusă de premierul Emil Boc se află în China pentru a încheia mai multe parteneriate de investiţii, printre care construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, realizarea Autostrăzii Bucureştiului sau Canalul Dunăre- Bucureşti, Canalul Siret-Bărăgan şi construcţia Centralei de la Lăpuşteşti.