AUDIO Premierul Emil Boc anunţă un nou proiect al legii sănătăţii
După trei zile de proteste în Bucureşti şi în ţară, primul ministru anunţă că se lucrează la un nou proiect al legii sănătăţii.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 16 Ianuarie 2012, 12:14
Ministrul sănătăţii a fost mandatat să propună un nou proiect al legii sănătăţii, pe care să-l discute cu societatea civilă, a spus premierul Emil Boc într-o declaraţie de presă.
"A fost mandatat ministrul sănătăţii să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege a sănătăţii, o echipă din care să nu lipsească reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, ai medicilor, ai sindicatelor, ai patronatelor, Colegiului Medicilor, reprezentanţi ai societăţii civile, care, în urma analizei, să ne propună un nou proiect sau modificarea legislaţiei existente după concluziile pe care le vor avea că atare", a spus premierul după şedinţa coaliţiei de guvernare.
Violenţa stradală, inacceptabilă
Premierul a apreciat că violenţa stradală nu este tolerată, motiv pentru care coaliţia de guvernare a cerut autorităţilor statului să protejeze cetăţenii.
"Coaliţia a solicitat foarte clar şi explicit autorităţilor statului să protejeze cetăţeanul, indiferent, repet, unde acesta se află într-un moment sau altul al zilei sau al nopţii, acasă sau pe stradă. Legea se respectă, nu se negociază", a apreciat premierul.
El a adăugat că violenţele stradale fac mult rău şi compromit şansa României de a avea creştere economică, dar şi situaţia României în plan extern.
Apel la dialog, sub toate formele
Premierul Emil Boc susţine că dialogul pe toate palierele societăţii este şi rămâne singura cale democratică de rezolvare a problemelor şi a conflictelor.
El a făcut un apel la dialog, la toate nivelele societăţii.
"Am solicitat intensificarea dialogului pe toate palierele, la nivel local, intensificarea dialogului prin comisiile de dialog social existente la nivelul prefecturilor pentru analiza şi soluţionarea, cât este posibil a problemelor economice şi sociale cu care oamenii se confruntă. La nivel guvernamental intensificarea dialogului prin intermediul Consiliului tripartit şi dialogul cu organizaţiile non-guvernamentale", a spus premierul.
Chiar şi convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, cerută de opoziţie, este în opinia premierului, posibilă, ca mijloc de dialog.
"La nivel politic, dacă vor fi întrunite condiţiile legale pentru convocarea sesiunii extraordinare, să se desfăşoare şi Parlamentul să fie implicat în tot ce înseamnă dezbatere publică şi dezbatere politică din această ţară, potrivit Constituţiei", a spus premierul în declaraţia de presă.