AUDIO Alianţa România Dreaptă s-a lansat oficial, pe scena politică
Alianţa România Dreaptă este o alternativă la USL. Liderii Alianţei România Dreaptă promit trecerea într-o altă etapă a dreptei româneşti.
Articol de Simona Mihăescu, 29 Septembrie 2012, 14:32
La Palatul Parlamentului s-a lansat oficial Alianţa România Dreaptă, o construcţie politică electorală din care fac parte trei partide de centru-dreapta: PDL, Forţa Civică, a fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, şi PNŢCD.
Din punct de vedere politic, Alianţa România Dreaptă are şi un al patrulea membru, Partidul Noua Republică.
Alianţa electorală se doreşte o alternativă la stânga în alegerile generale din decembrie 2012.
Platforma - program a Alianţei cuprinde obiective precum consolidarea democraţiei şi continuarea modernizării statului, scoaterea României din criză şi plasarea ei pe un trend de creştere economică, dar şi o nouă Constituţie.
Platforma-program a Alianţei România Dreaptă
Liderii celor patru partide, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu şi Mihail Neamţu, susţin că alianţa se naşte nu doar dintr-un interes politic şi electoral, ci dintr-o aşteptare a populaţiei, dezamăgită de acţiunile USL.
Cele patru partide mai promit trecerea la o altă etapă în politica dreptei româneşti.
ARD vrea schimbarea clasei politice "începând cu ea însăşi"
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat că Alianţa România Dreaptă îşi propune schimbarea clasei politice, schimbare care trebuie să înceapă chiar din interiorul alianţei în baza criteriilor de integritate şi competenţă ale alianţei.
"Vrem schimbarea clasei politice. ARD începe schimbarea clasei politice cu ea însăşi. Schimbarea României în mai bine nu va veni dacă aşteptăm ca alţii să o facă , dacă aşteptăm alte alegeri. Deci începem cu noi această schimbare", a spus Macovei.
Ea a punctat că Alianţa are candidaţi integri şi a lansat un atac la USL care, în opinia ei, are candidaţi corupţi.
"ARD, în dreapta, are criterii de integritate, are candidaţi integri şi competenţi. USL are pe liste şi penali şi colaboratori ai fostei Securităţi. ARD nu va avea nici corupţi, nici colaboratori ai fostei Securităţi. ARD, prin candidaţii săi, oferă la rândul ei cu adevărat şansa schimbării clasei politice, a declarat Monica Macovei.
Europarlamentarul PDL a enumerat, apoi, printre obiectivele ARD, "o nouă Constituţie pentru o nouă Românie" şi "confiscarea averilor ilegale".
ARD propune "o dreaptă unită"
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la lansarea Alianţei România Dreaptă, că ARD propune electoratului "o dreaptă unită", care să readucă o stare de normalitate pentru România, după "experimentele USL" care ''au adus ţara în pragul izolării''.
"Vom continua procesul de restructurare şi modernizare statului. În numai cinci luni guvernarea USL îşi arată roadele. Experimentele USL ne-au adus la marginea izolării. Noi am pregătit România pentru Schengen, USL a îndepărtat România de Schengen. Este timpul să punem România pe drumul corect", a declarat Vasile Blaga.
El şi-a exprimat speranţa că ARD va câştiga alegerile care vor urma.
La rândul său, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a susţinut că obiectivul principal al Alianţei România Dreaptă (ARD) îl constituie ridicarea standardului de viaţă al oamenilor, care se poate obţine prin dezvoltare economică.
Partenerii PDL din cadrul ARD "vor avea 55-60 de locuri pe listele parlamentare"
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la finalul Colegiului Director Naţional al partidului, care s-a desfăşurat ulterior constituirii ARD, că s-a decis ca până joi, listele comune de candidaţi ai Alianţei România Dreaptă să fie finalizate la nivel de organizaţii judeţene.
De asemenea, Blaga a menţionat că s-a convenit ca partenerii politici din Alianţă să ocupe pe aceste liste un număr cuprins între 55 şi 60 de locuri.
"De principiu astăzi (sâmbătă -n.r.) s-a luat o decizie, dar sunt discuţiile noastre interne. Trebuie să răspundă colegii (conducerile organizaţiilor judeţene -n.r.) până joi. Listele noastre, ale PDL sunt încheiate de o săptămână. Le vom îmbina cu ale colegilor de la Forţa Civică şi de la PNŢCD. Pe listele de la PNŢCD vor candida şi colegi de la Noua Republică. Termenul de începere a discuţiilor este luni, iar cel de finalizare este stabilit pentru joi", a declarat Vasile Blaga.
Despre numărul de locuri de pe listele parlamentare care ar urma să fie ocupate de candidaţi ai partenerilor de alianţă, respectiv PNŢCD şi PFC, Vasile Blaga a spus: "în jur de 55, 60 de locuri".
Alianţa România Dreaptă, formată din PDL, Forţa Civică şi PNŢCD, a fost înregistrată , pe 16 septembrie, la Biroul Electoral Central, după ce anterior a fost semnat protocolul de constituire.