AUDIO Accident în Parlamentul României
Un bărbat s-a aruncat de la balconul Parlamentului, în tipul dezbaterii moţiunii de cenzură.
23 Decembrie 2010, 11:09
Şedinţa Parlamentului dedicată dezbaterii şi votului la moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie la adresa Guvernului Boc a fost întreruptă de un accident.
O persoană s-a aruncat de la unul din balcoanele sălii de şedinţe a Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.
Bărbatul are în jur de 40 de ani şi a fost internat in spital , informează redactorul RRA.
Redactorul Radio România Actualităţi, Alina Stănuţă, a transmis în direct momentul incidentului de la Parlament, petrecut în timpul discursului premierului Emil Boc:
Ascultă relatarea redactorului Radio România Actualităţi acreditat la Parlament, Septimiu Roman, la câteva minute după in incident:
Televiziunea Publică a confirmat oficial că bărbatul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului era angajatul TVR ca electrician.
Adrian Sobaru are 40 de ani, este căsătorit şi are doi copii, între care unul autist, iar nemulţumirea sa pare să fi fost legată de faptul că măsurile de austeritate luate de Guvern i-ar fi retras unele drepturi pe care le primea pentru copilul autist.
În timp ce s-a aruncat, a strigat o serie de cuvinte legate de aceste nemulţumiri.
Adrian Sobaru "nu are nici o leziune care să-i pună viaţa în pericol"
Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, doctorul Cătălin Cârstoiu a declarat că tânărul nu are nicio leziune care să-i pună viaţa în pericol şi a fost de acord cu informarea presei, cu privire la starea sa de sănătate.
Doctorul Cătălin Cârstoiu a afirmat că pacientul este conştient, a fost cooperant în timpul investigaţiilor şi a răspuns la toate manevrele medicale la care a fost supus.
În ceea ce priveşte diagnosticul, pacientul prezintă leziuni în zona feţei, din cauza poziţiei în care a căzut, mai precis fracturi la nivelul oaselor frunţii, ale nasului şi ale ochilor.
În urma investigaţiilor medicale s-a stabilit că tânărul nu are alte leziuni la nivelul membrelor, toracelui, leziuni abdominale sau fracturi costale.
El va fi, totuşi, investigat în continuare pentru un diagnostic final, iar după depăşirea şocului post-traumatic, va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru redresarea fracturilor de la nivelul frunţii.
Medicul Cârstoiu a adăugat că pacientul va rămâne sub supravegherea neurochirurgilor şi va primi consiliere psihologică, având în vedere că a fost o tentativă de suicid.
După accident, şedinţa Parlamentului a continuat cu votul la moţiunea de cenuzură, însă opoziţia a anunţat că se retrage dela discuţii din cauza accidentului.