Arestarea deputatului Ion Stan, la mâna Parlamentului
Camera Deputaţilor se va pronunţa, prin vot, asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, după ce în prealabil, Comisia Juridică, va formula un punct de vedere.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 28 Noiembrie 2012, 10:54
Solicitarea Ministerului de Justiţie de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan a fost discutată, miercuri, de conducerea Camerei Deputaţilor.
Potrivit procedurilor, documentul a fost trimis Comisiei juridice care se va întruni joi, la ora 13,00 pentru a formula un punct de vedere în acest caz.
La şedinţă este invitat şi deputatul Ion Stan, a declarat pentru Radio România vicepreşedintele comisiei Florin Iordache.
Decizia finală va fi luată însă prin vot de plenul Camerei Deputaţilor, cel mai probabil săptămâna viitoare, a precizat secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop.
Ion Stan este acuzat de trafic de influenţă.
Potrivit procurorilor, el ar fi cerut bani pentru campania electorală unui om de afaceri, iar în schimb i-a promis facilitarea unor contracte cu statul, ne-a transmis redactorul Radio România Mihaela Dragomir.
Demisia lui Stan "nu poate fi impusă"
Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a declarat că o eventuală demisie a lui Ion Stan, acuzat de DNA de trafic de influenţă, este o decizie personală.
"Demisia nu poate fi impusă dacă domnia sa va dori să facă acest lucru nu pot să vă spus că nu am discutat", a completat premierul, într-o declaraţie făcută presei la inaugurarea unui complex sportiv.
El a menţionat totodată că la desemnarea candidaturilor pentru alegerile din 9 decembrie nu se ştia de acuzaţiile pe care procurorii i le aduc deputatului Ion Stan.
"Domnul Stan este inclus pe lista candidaţilor şi nu se ştia de acuzaţiile DNA. Nu vreau să comentez mai mult", a spus Ponta.
Primul-ministru şi-a exprimat încrederea în decizia membrilor Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.
Două cazuri în două săptămâni
Este al doilea caz, în ultimele două săptămâni, când DNA cere ridicarea inunităţii unui parlamentar, în vederea arestării preventive.
În cazul fostului deputat PDL, Alin Trăşculescu, Parlamentul nu a mai fost nevoit să se pronunţe pentru ridicarea imunităţii, deoarece şi-a înaintat demisia.
El va afla, peste două zile, dacă va fi cercetat în libertate sau în arest preventiv, pentru acuzaţii de trafic de influenţă, asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni, dar şi instigare la fals în înscrisuri, sub semnătură privată şi spălare de bani.