Antonescu, despre boicotul PSD: Se vede cine are cuvânt şi cine este mincinos
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Parlament, că acum se vede "cine are cuvânt şi cine este mincinos", cu referire la absenţa parlamentarilor PSD de la şedinţa în care s-a votat numirea lui Rareş Bogdan la şefia TVR.
Articol de Flori Doman, 17 Decembrie 2013, 16:49
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a remarcat marţi lipsa din sala de plen a parlamentarilor PSD la şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor dedicată votului pentru şefia TVR, pentru care a fost propus din partea PNL Rareş Bogdan.
"L-aţi auzit pe domnul Ponta spunând, ieri, clar în faţa dumneavoastră, că nu au candidat şi că vor susţine candidatul propus de PNL. Liderul grupului din Senat al PNL, domnul Haşotti, a relatat azi cum domnul senator Sârbu şi-a dat cuvântul că asta se întâmplă. L-am propus pe domnul Rareş Bogdan care a trecut cu brio de audierea în comisii şi e un raport favorabil, un vot favorabil al celor două comisii. Au dispărut domnii de la PSD din plen. Cred că este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi despre cine e mincinos", a spus Antonescu.
"Noi am avut ieri o propunere din partea grupului PSD pentru Curtea Constituţională, a fost vorba de un fost coleg din Senat, domnul senator Greblă, jurist, fost preşedinte al Comisiei juridice", a mai afirmat Crin Antonescu.
Preşedintele Senatului a mai menţionat că "nici judecătorii la Curtea Constituţională, nici preşedintele TVR nu se pun pe astfel de trocuri".
"Eu am spus, ca preşedinte de partid şi ca preşedinte al Senatului, că nu judecăm aşa. Nici judecătorii la Curtea Constituţională, nici preşedintele TVR nu se pun pe astfel de trocuri. Suntem de acord cu propunerea domnului Greblă, am votat-o ieri, mergem acum la depunerea jurământului", a subliniat Antonescu.
Rareş Bogdan, respins de Parlament din lipsă de cvorum
Menţionăm că plenul comun al Parlamentului a respins marţi propunerea de numire a lui Rareş Bogdan în funcţia de director interimar al Societăţii Romane de Televiziune, din lipsă de cvorum legal.
Rezultatul votului a fost: 174 de voturi "pentru" şi două "împotrivă", iar votul nu este valid pentru că era nevoie de un cvorum legal de 291 de parlamentari.