Andrei Tinu candidează la funcţia de preşedinte al TSD
Social-democratul Andrei Tinu a anunţat că va candida la alegerile din 28 septembrie pentru funcţia de preşedinte al Tineretului Social Democrat.
Articol de Flori Doman, 09 Mai 2013, 14:36
Andrei Tinu a spus, joi, într-o declaraţie de presă, că va candida la şefia Tineretului Social Democrat şi că decizia de a candida a luat-o la îndemnul "mai multor colegi şi în urma unei atente analize".
"Este o decizie pe care am luat-o la îndemnul mai multor colegi din interiorul structurii de tineret a Partidului Social Democrat şi în urma unei atente analize. Sunt membru PSD din anul 2008, an în care am fost cel mai tânăr candidat la funcţia de deputat, reprezentând Alianţa PSD-PC în cel mai greu colegiu din ţară - Colegiul 7 din judeţul Arad. În acest moment îmi desfăşor activitatea în cadrul Organizaţiei Locale 10 a PSD Sector 1 şi sunt secretar executiv al TSD pe probleme de comunicare", a afirmat el.
Andrei Tinu a susţinut că se va prezenta în faţa colegilor săi cu un proiect în 10 puncte, între care se află promovarea unui număr cât mai mare de tineri în funcţii guvernamentale şi ale administraţiei publice, iniţierea unei platforme de dezbatere online a proiectelor parlamentarilor proveniţi din TSD şi instituirea a 10 burse TSD.
"Dar cel mai important punct al proiectului cu care voi încerca să-mi conving colegii este cel care vizează acordarea dreptului de vot tuturor celor care au împlinit vârsta de 16 ani, venind astfel în sprijinul segmentului de vârstă cel mai vulnerabil. Vor putea să-şi impună unele proiecte, vor putea susţine oameni apropiaţi de vârsta şi de mentalitatea lor, vor putea, prin urmare, să fie mai bine reprezentaţi în Parlament", a spus social-democratul.
El a subliniat că are în vedere existenţa acestui drept în Austria şi Argentina, dezbaterile asupra scăderii vârstei pentru acordarea dreptului de vot în ţările cu tradiţie democratică din lume, propunerile unor politicieni români de pe întreg eşichierul politic (Alina Gorghiu, Ion Toma, Cristian Preda etc.), dar şi dorinţa expresă de a asigura o egalitate între drepturi şi obligaţii/ pedepse.
"Codul Penal prevede că tinerii care au împlinit vârsta de 16 ani răspund penal într-o anumită măsură pentru faptele lor. Întrebarea logică este aceasta: dacă răspund penal pentru faptele lor, de ce nu pot decide şi pentru soarta lor? În concluzie, susţin introducerea votului de la 16 ani, ea răspunzând schimbărilor sociale actuale, o societate în care informaţia joacă un rol fundamental", a mai adăugat fiul regretatului jurnalist Dumitru Tinu.