Andreea Paul: Guvernul căpuşă Ponta pregăteşte un nou val de taxe
PDL susţine că scrisoarea de intenţie către FMI ascunde un nou val de impozite şi taxe de la 1 ianuarie 2014, pentru că Guvernul Ponta nu a negociat bine documentul, nu vine cu măsuri şi nu ştie decât să taxeze.
Articol de Flori Doman, 05 August 2013, 17:46
Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, luni, că scrisoarea de intenţie negociată de Guvernul României cu FMI ascunde un nou val de taxe şi impozite care ar urma să fie aplicate de la 1 ianuarie 2014.
"Guvernul Ponta este un guvern căpuşă. Guvernul căpuşă Victor Ponta se hrăneşte prin taxe, în loc să se ocupe de sărăcie şi şomaj şi să vină cu un pachet de măsuri. Guvernul nu vine decât să taxeze", a spus Andreea Paul, după şedinţa BPN al PDL.
Democrat-liberalul a arătat că scrisoare de intenţie către FMI ascunde un nou val de impozite şi taxe de la 1 ianuarie 2014 şi că firmele "trăiesc o adevărată demenţă fiscală" având în vedere că Guvernul Ponta a operat două modificări pe lună la Codul fiscal, pe neanunţate şi neaşteptate.
"După 20 de noi taxe şi impozite majorate, de la 1 ianuarie 2014 se pregăteşte nou val de taxe. Acesta este guvernul căpuşă PSD, nu are soluţii", a adăugat Paul.
Ea a mai spus că Guvernul Ponta nu a negociat bine scrisoare cu FMI pentru că aceasta se axează pe noi impozite şi taxe şi ar fi trebuit să aplice propunerile PDL de relaxare fiscală, adică reducerea cotei unice la 12%, a CAS cu 5 puncte procentuale, creşterea salariului minim pe economie la 1.000 de lei.
"Insistăm ca Guvernul USL, majoritar în Parlament, măcar în al doisprezecelea ceas să accepte soluţiile propuse de PDL", a subliniat Andreea Paul.
Despre soluţiile pe care le propun democrat-liberalii, Andreea Paul a spus că "după ce România a fost macrostabilizată, PDL consideră că este momentul potrivit pentru relaxare fiscală".
"PDL a depus în Parlamentul României un pachet de măsuri curajos pentru relansare economică prin relaxare fiscală: cotă unică de 12%, CAS diminuat la angajator cu cinci puncte procentuale, salariu minim pe economie crescut la 1.000 de lei şi scutirea de impozit a profitului reinvestit", a declarat prim-vicepreşedintele PDL.
Andreea Paul a mai spus că golul bugetar generat pe termen scurt de aceste măsuri ar putea fi acoperit din fondurile destinate actualmente schemelor de ajutor de stat care nu şi-au dovedit eficienţa.