ANAF nu mai este în pericol de infringement
Comisia Europeană a decis închiderea procedurii de constatare a neîndeplinirii de către România a obligaţiilor privind rambursarea TVA într-un timp rezonabil, anunţă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
Articol de Daniel Neguţ, 05 August 2015, 13:13
Preşedintele Agenţiei, Gelu Ştefan Diaconu, subliniază că se confirmă, astfel, reuşita reformei ANAF în ceea ce priveşte întărirea capacităţii administrative şi scăderea termenului mediu de rambursare, de la 180 de zile, la o medie de 60.
"Vă informăm că la data de 15 iulie 2015 Comisia Europeană (CE) a decis închiderea procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor cu privire la practica administrativă de a nu soluţiona un număr important de deconturi de TVA într-un termen rezonabil (Cauza 2009/4312)“, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Ştiri pe aceeaşi temă Gelu Ştefan Diaconu, şeful ANAF: Continuăm cursa împotriva evaziunii, ... Scăderea TVA a umflat încasările statului şi ale comercianţilor. Vânză... „Acest anunţ al Comisiei Europene confirmă eforturile pe care le-am depus în cadrul reformei ANAF în ce priveşte întărirea capacităţii administrative. Însă vreau să subliniez un aspect foarte important: acesta este doar un prim pas în atingerea obiectivului nostru de a reduce drastic perioada de rambursare a TVA“, a anunţat Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală urmăreşte să reducă în continuare perioada de decontare a Taxei pe Valoarea Adăugată la cel mult 15 zile, însă acest obiectiv poate fi realizat doar cu condiţia ca Ministerul Finanţelor Publice şi Curtea de Conturi să modifice cadrul legislativ actual - a mai spus preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.