ANAF începe verificarea informațiilor din Dosarul "Panama Papers"
ANAF a anunţat astăzi că a iniţiat un grup de lucru pentru verificarea implicaţiilor fiscale ale informaţiilor publicate, referitoare la conturi, participaţii în firme, tranzacţii interne sau internaţionale.
Articol de Cristina Grecu, 05 Aprilie 2016, 18:44
Fiscul anunţă că începe să verifice informaţiile din investigaţia jurnalistică internaţională Panama Papers, în care se arată că şefi de stat şi alţi politicieni de rang înalt, miliardari, celebrităţi sportive dar şi reţele criminale se numără printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societăţi offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale.
Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii a publicat lista românilor care se află pe lista firmelor offshore.
Sorin Ovidiu Vântu, unul dintre cei mai bogaţi români, fost mogul media condamnat pentru şantaj şi pentru fals; Cristi Borcea, fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, condamnat la 7 ani în dosarul transferurilor din fotbal; Dori Cătălin Boştină, avocat, condamnat definitiv pentru fals şi uz de fals - iar lista continuă cu zeci de nume.
ANAF a anunţat astăzi că a iniţiat un grup de lucru pentru verificarea implicaţiilor fiscale ale informaţiilor publicate, referitoare la conturi, participaţii în firme, tranzacţii interne sau internaţionale.
În activitatea acestui grup de lucru vor fi implicaţi inspectori antifraudă, inspectori fiscali şi inspectori specializaţi în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informaţiilor fiscale şi executări silite.
La rândul său, DIICOT anunţa că va face o analiză pe ceea ce a avut sau are în lucru în acest moment.
Procurorul şef al Direcţiei, Daniel Horodniceanu, spune însă că mai întâi ar trebui ca Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor să facă o analiză şi apoi să furnizeze informaţia procesată.
Pe de altă parte, comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor discută despre posibilitatea de a-l chema la audieri pe acest subiect pe preşedintele Oficiului, Neculaie Plăiaşu, dar şi pe ceilalţi şefi ai instituţiilor cu responsabilităţi fiscale.