Ambasadorii Germaniei, Olandei şi Franţei au discutat cu deputaţi din Comisia Juridică
Ambasadorii Germaniei, Franţei şi Olandei la Bucureşti au avut o întâlnire, la Parlament, cu deputaţi din Comisia Juridică, pe tema modificărilor la Codul Penal.
Articol de Flori Doman, 12 Decembrie 2013, 18:04
Ambasadorul Germaniei, Olandei şi cel al Franţei în România au fost prezenţi joi la Comisia Juridică de la Camera Deputaţilor, unde au primit informaţii cu privire la modificările Codului Penal aduse de deputaţi la începutul acestei săptămâni.
"Nu au fost abordări politice deloc. Ce se va întâmpla cu proiectele de lege, evident, va trebui să fie o decizie politică, toate abordările mele în calitate de preşedinte al comisiei sunt tehnice. Discuţiile au avut ca scop nişte clarificări care au fost bine venite şi pentru noi, şi pentru partenerii noştri de discuţie pe fiecare articol în parte şi cred că domniile lor s-au lămurit că nu este o problemă care ţine de fond, ci de formă, adică nu s-a schimbat cu nimic, din perspectiva politicii penale, nici statutul parlamentarului şi nici legea amnistierii şi graţierii nu este atât de neagră cum a fost prezentată", a declarat preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă.
Ciucă: Joi urmează întâlniri cu reprezentanţi ai Marii Britanii, iar vineri cu ai SUA
Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a mai spus că urmează să se mai întâlnească cu reprezentanţi ai misiunilor diplomatice ale Marii Britanii, iar vineri ai Statelor Unite.
Ciucă a precizat că, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei Juridice al Camerei, a discutat cu aceşti diplomaţi pe tema modificărilor la Codul Penal, că discuţiile "nu au avut nicio conotaţie politică" şi s-a luat fiecare articol în parte.
El a arătat că şi ambasadorii au subliniat faptul că s-a pierdut la capitolul comunicare.
"... şi dânşii au subliniat şi trebuie să ne asumăm lucrul acesta, am pierdut la capitolul comunicare", a precizat Bogdan Ciucă.
Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilo a fost întrebat care a fost concret remarca ambasadorilor.
"Probabil că ar fi trebuit să ieşim noi, comisia, sau Parlamentul cu argumente pentru fiecare proiect de lege în parte înainte a exista reacţia celorlalţi care au avut reacţie", a explicat Bogdan Ciucă.
El a mai spus, la întrebările ziariştilor, că ambasada Germaniei a cerut să aibă o întâlnire cu Comisia juridică, în timp ce în cazul ambasadei Franţei Comisia juridică "a venit în întâmpinarea de a avea un dialog".
Ambasadele Statelor Unite, Olandei, Germaniei şi ambasadorul britanic, Martin Harris, au criticat, miercuri, amendamentele aduse la Codul Penal de către deputaţi.