Ambasadele reacţionează după votul în cazul premierului
Ambasadele Marii Britanii, SUA şi Olandei în România au reacţionat, prin comunicate de presă, după şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.
Articol de Radio România, 10 Iunie 2015, 07:02
Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii şi apreciază că evoluţiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile faţă de justiţie şi coruptie din România.
Şi reprezentanţii oficiali ai Statelor Unite la Bucureşti au transmis că ”orice acuzaţii de încălcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor”.
Guvernul Marii Britanii recunoaşte, la rândul său, importanţa luptei împotriva corupţiei în România şi necesitatea ca instituţiile judiciare să poată acţiona cu imparţialitate şi în spiritul unei independenţe depline, precizează un comunicat remis, marţi, presei.
Ulterior, premierul Ponta s-a întâlnit cu reprezentanţii diplomatici ai Uniunii Europene, Canadei şi Statelor Unite pentru a le prezenta punctul său de vedere, care a fost transmis guvernelor din aceste ţări.
La discuţie au participat şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.
O întâlnire cu mai mulţi ambasadori acreditaţi la Bucureşti au avut şi reprezentanţii PNL. Tema a fost însă moţiunea de cenzură privind votul din diaspora.