Alegerile intră în linie dreaptă. Cum se pregătesc partidele?
După ce şi-au împărţit colegiile la sfârşitul săptămânii, partidele urmează să nominalizeze candidaţii, obiectiv ce se doreşte atins la începutul lunii octombrie.
Articol de Amalia Bojescu, 17 Septembrie 2012, 14:04
Alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor au intrat în linie dreaptă după ce, la sfârşitul săptămânii, atât partidele din arcul guvernamental cât şi cele din opoziţie şi-au împărţit colegiile.
Parlamentarii alianţei de centru-dreapta, PNL, PC şi cei ai alianţei de centru-stânga, PSD, UNPR, deja aleşi, îşi păstrează colegiile.
Principiul desemnării candidaţilor în USL rămâne cel al parităţii, la fel ca la alegerile locale.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a cerut membrilor uniunii disciplină şi ordine în campania electorală.
"Gata cu negocierile, ne reîntoarcem la munca executivă, care va reprezenta unul din argumentele noastre principale pe 9 decembrie, iar restul colegilor noştri la campania electorală, campanie în care să precizăm că putem să guvernăm pentru cel puţin patru ani", a spus Ponta.
Opoziţia se regrupează în Alianţa România Dreaptă, formată din PDL, Forţa Civică şi PNŢCD.
Această mişcare se doreşte o alternativă la actuala putere, reprezentată de USL.
Liderul PDL, Vasile Blaga, afirmă că până la sfârşitul acestei luni se va finaliza şi programul de guvernare cu care Alianţa va participa la alegerile parlamentare din decembrie.
"Am trecut de la vorbe la fapte constituind adevăratul pol de centru-dreapta, de care România are atâta nevoie pentru a se opune stângii socialiste. eporter: Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă a stabilit mai multe criterii pe care candidaţii pentru alegerile parlamentare din iarnă trebuie să le îndeplinească. De exemplu, candidatul să nu aibă o condamnare penală definitivă, să nu fi fost declarat incompatibil de către instanţe pe baza sesizărilor Agenţiei Naţionale de Integritate sau să nu fi colaborat cu Securitatea", a spus Blaga.
Pe 9 decembrie românii urmează să îşi aleagă senatorii şi deputaţii în cadrul alegerilor parlamentare.