Adrian Ţuţuianu: Se vor realiza rapid achiziţii pentru înzestrarea Armatei
Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, va promova, în toamna aceasta, mai multe proiecte de lege în baza cărora să poată fi realizate rapid achiziţii pentru înzestrarea Armatei.
Articol de Radiojurnal, 22 Iulie 2017, 17:28
El a mai afirmat că îşi doreşte ca producţia internă de armament să aibă prioritate în acest demers.
"Voi modifica, împreună cu Ministerul Economiei Naţionale, legislaţia, în aşa fel încât industria naţională de apărare să aibă prioritate, fără a încălca regulile europene privind transparenţa achiziţiilor. Voi promova, toamna aceasta, unul sau mai multe proiecte de lege prin care putem să realizăm rapid achiziţii care să contribuie la o dotare mai bună a Armatei Române. Vom urmări cel mai bun preţ, dar vom face nişte achiziţii directe. Din dorinţa de a fi foarte transparent, o să vin cu proiect de lege în Parlamentul României", a precizat Ţuţuianu.
Ministrul Apărării a mai spus că planul de înzestrare a Armatei prevede mai multe tipuri de achiziţii, de la rachete la mijloace militare de transport.
Pe de altă parte, ministrul Apărării, aflat la Târgovişte, a anunţat că Etapa a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală prevede sume considerabile pentru reabilitarea drumurilor, dar şi pentru dotarea satelor româneşti cu reţele de canalizare şi apă
Ţuţuianu, care este şi liderul Organizaţiei Judeţene PSD Dâmboviţa a explicat cum vor fi repartizaţi aceşti bani:
"9 miliarde de lei pentru reţele cu alimentare cu apă şi canalizare, obiectiv prioritar, având în vedere obligaţiile de conformare pe care le are România - 16 miliarde de lei pentru drumuri şi poduri. Este cea mai mare alocare pentru infrastructura rutieră, făcută vreodată în România după 1990. 4 miliarde de lei pentru unităţi de învăţământ şi 1 miliard de lei pentru unităţi medicale. Toate acestea au ca obiectiv principal aducerea satului românesc la condiţiile de viaţă rezonabile".
Fiecare judeţ primeşte fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală în funcţie de numărul de localităţi, populaţie, suprafaţă şi impozitul pe venit încasat - transmite corespondenta Radio România Actualităţi, Anda Ştefan.