200 de tineri vor face practică la guvern
Cei 200 de tineri din acest an provin din 20 de universităţi româneşti şi din 32 de universităţi din Europa, Asia şi America de Nord şi au fost selecţionaţi din peste 7.400 de candidaţi.
Articol de Alin Şerbănescu, 25 Iulie 2016, 12:18
Programul oficial de practică la guvern pentru tineri a fost lansat astăzi în prezenţa premierului Dacian Cioloş şi a mai multor miniştri.
200 de tineri, studenţi şi absolvenţi vor face practică, denumită internship, în ministere sau agenţii guvernamentale.
Stagiarii provin din 20 de universităţi româneşti şi alte 32 din afara ţării.
Programul va dura până pe 22 septembrie.
Pentru criteriile de selecţie s-au urmărit cetăţenia română a candidaţilor, vârsta de maximum 25 de ani la momentul înscrierii în program, cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine de circulaţie internaţională şi calitatea de student ori absolvent al unui program universitar sau postuniversitar în România sau în străinătate.
Cei 200 de tineri din acest an provin din 20 de universităţi româneşti şi din 32 de universităţi din Europa, Asia şi America de Nord şi au fost selecţionaţi din peste 7.400 de candidaţi.
Câştigătorii vor beneficia de o bursă în cuantum de 1.000 de lei pe lună şi îşi vor putea desfăşura activitatea în 20 de ministere şi agenţii subordonate acestora.
"Aţi fost mai mult de 30 pe un loc. Deci cred că sunteţi conştienţi şi dumneavoastră, şi cei care ne ascultă şi se uită la noi, a fost o selecţie foarte dură, aş spune, şi aici aş sublinia două lucruri. În primul rând interesul mare pentru acest stagiu în administraţia publică centrală din România, interes mare din partea tinerilor, ceea ce e un lucru bun", a spus premierul Dacian Cioloş în deschiderea ceremoniei.
Premierul şi-a exprimat speranţa că interesul tinerilor pentru administraţia publică va însemna modernizarea administraţiei nu doar pe hârtie, ci şi prin resurse umane.
"Cu toate cele ce se spun despre adminisraţia publică de la noi, faptul că vă interesează să veniţi să vedeţi din interior cum funcţionează lucrurile e o chestiune foarte bună şi încurajatoare, pentru că asta înseamnă că mai avem o şansă, avem o şansă să modernizăm administraţia nu doar pe hârtie, nu doar prin legislaţie şi prin reforme, ci şi prin resurse umane", a spus Dacian Ciooş.
Prima ediţie a acestui program a avut loc în anul 2013, iar la primele trei ediţii au putut participa aproximativ 500 de tineri.