Festivalului Medieval "Cetăţi Transilvane. File de poveste"
La Sibiu are loc timp de trei zile, o nouă ediţie a Festivalului Medieval la care participă artişti din România dar şi din străinătate.
26 August 2011, 13:02
La Sibiu, începe, vineri, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului artişMedieval "Cetăţi Transilvane. File de poveste", este moto-ul ediţiei din acest an a festivalului, care invită publicul să descopere, în cele trei zile, povestea personajelor din Evul Mediu: breslaşii, cavalerii, domniţele, bufonii, trubadurii şi chiar călăul vor prinde viaţă prin jocul artiştilor veniţi din ţara dar şi din străinătate, din Germania şi Serbia.
Pentru trei zile, Piaţa Mare a Sibiului care parcă s-a întors în timp, acum câteva secole.
Aici a fost amplasată o tavernă medievală unde publicul poate servi masa în cele trei zile, au fost instalate tarabe din lemn pentru târgoveţi, căruţe cu coviltir, cărucioare şi roabe din lemn, un staul pentru animale, cuşti cu găini, dar şi cuşca nebunilor şi un eşafod pentru execuţii, simbolice bineînţeles.
Nu va lipsi iarmarocul medieval, cu căsuţe din lemn unde negustorii din zilele noastre vor vinde obiecte de artizanat şi tot felul de suveniruri cu parfum medieval.
Deschiderea festivalului va avea loc în această seară, de la ora 21:00, cu parada medievală la care vor lua parte toţi participanţii.
Alaiul va trece pe sub Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, va continuă traseul pe strada Cetăţii cu cele 3 turnuri de breaslă şi zidurile vechiilor fortificaţii ale burgului, apoi pe pietonalul central până în Piaţa Mare.
Formaţia Drachenmond din Germania va oferi un concert de muzică medievală, iar trupă Crispus din Sibiu, un spectacol de acrobaţii cu focul.
În zilele următoare, publicul se va putea delecta cu dansuri medievale, recitaluri de sonete shakespeariene, spectacole de teatru medieval, animaţie stradală oferită de Stegarii Cetăţii, iar cavalerul Hartman, originar din Mediaş, dar stabilit de 30 de ani în Germania, docent al Academiei de Teatru din Koln şi regizor de spectacole medievale şi turniruri cavalereşti, va pune în scenă, împreună cu Garda de Bistriţa şi grupul de dansuri medievale Nosa, spectacolul "Şcoala tinerilor scutieri şi a galeşelor domniţe", unde publicul poate afla tot felul de informaţii despre perioada Evului Mediu într-o manieră artistică şi atractivă.
Duminică seară, în închiderea festivalului, pe scena din Piaţa Mare va urca trupa Corvus Corax din Germania, cu o carieră de peste 20 de ani pe scena muzicii medievale, care va concerta în premieră în România.
Cei care vor o altfel de atmosferă sunt invitaţi sâmbătă şi duminică la Răşinari, la Festivalul Brânzei şi Ţuicii, unde vor putea degusta şi cumpăra vestita brânză din Mărginimea Sibiului, dar şi ţuica bună şi tare de prune şi mere.