Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Sanitar-Veterinare
"Cazul semnalat de infestare a cărnii de pui este singular".
Articol de Radio România, 08 Noiembrie 2013, 08:38
Autorităţile responsabile de siguranţa alimentelor dau asigurări că nu există niciun pericol de consum pentru produsele din carne de pui comercializate, iar populaţia nu trebuie să generalizeze concluziile, care au dus în ultimele zile la confiscarea a peste 55 de tone de carne de pui dintr-un lanţ de magazine.
Cazul semnalat este unul singular, iar suspiciunea nu trebuie extinsă la toată industria de profil, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar- Veterinare, Vladimir Mănăstireanu, în emisiunea "Probleme la zi" difuzată la RRA.
"Siguranţa alimentară a cetăţeanului este la un nivel foarte ridicat în România. Asta o demonstrează şi toate auditurile pe care noi le-am avut de-alungul anului din partea Comisiei Europene şi din partea altor ţări terţe care intenţionează să importe produse de origine animală din România. Sistemul de stat include 42 de laboratoare judeţene şi trei laboratoare naţionale de referinţă. Conform legislaţiei europene şi a celei sanitar-veterinare româneşti, funcţionează şi laboratoare private, particulare, care sunt acreditate RENAR, pe diverse metode de lucru. Aceste laboratoare sunt controlate de către ANSVSA, prin specialiştii din cadrul autorităţii şi cei din laboratoarele naţionale de referinţă", a spus Mănăstireanu.