Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene
"Amendamentele votate la Legea ANI reprezintã un important recul. Legea, în noua sa formã, pericliteazã traseul pozitiv pe care îl avea aceastã instituţie".
Articol de Luminiţa Apostolescu, 20 Iulie 2010, 14:25
România a înregistrat progrese nesemnificative în ce priveşte eficienţa sistemului judiciar, se aratã în raportul pe justiţie al Comisiei Europene, reprezentanţii instituţiei criticând atitudinea politicienilor de la Bucureşti, care nu au sprijinit îndeajuns eforturile de reformare a sistemului.
Adoptarea unei noi legi de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate reprezintã un pas înapoi în lupta împotriva corupţiei, a declarat purtãtorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.
"Amendamentele votate la Legea ANI reprezintã un important recul. Legea, în noua sa formã, pericliteazã traseul pozitiv pe care îl avea aceastã institu'ie. Faptul cã ea a fost totuşi consideratã neconstituţionalã reprezintã o bunã oportunitate pentru autoritãţile române sã corecteze situaţia", a spus Gray.
Secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a declarat, pentru Radio România, cã aceste critici formulate de Comisia Europeanã sunt pe deplin justificate.
"Criticile aduse în raportul pe justiþie sunt foarte clare şi demonstreazã slãbiciunile profunde ale sistemului de decizie la nivelul sistemului judiciar", a spus Georgescu.