Emil Boc, premierul României
AUDIO:"Le spun celor care ne critică: nu se schimbă actele a doua zi. Nici buletinul, nici permisul, nici plăcuţa de înmatriculare a maşinii...acestea merg până le expiră valabilitatea".
Articol de Simona Mihăescu, 15 Iunie 2011, 14:48
Invitat, miercuri, la Radio România Actualităţi, premierul Emil Boc a susţinut că noua reorganizare admnistrativ-teritorială a României ar avea ca avantaj principal diminuarea corupţiei.
"Nu cred că e un cetăţean în această ţară care să nu spună că România, într-o formă sau alta, are o problemă cu corupţia. Şi s-a lovit la un nivel mai mic sau mai jos de această problemă. Şi este o problemă pe care în primul rând trebuie s-o recunoaştem, ca stat trebuie să lăsăm autorităţile să-şi facă datoria şi să meargă până la capăt şi să luăm măsuri administrative pentru a o diminua. Reorganizarea administrativă a ţării este şi o măsură de diminuare a corupţiei", a susţinut Emil Boc.
Premierul a explicat că prin proiectul PDL vor dispărea 41 de judeţe, care se vor comansa şi vor rămâne doar opt.
"Dispar 41 de judeţe şi rămân opt. Vă daţi seama că ele au o altă structură", a spus Boc.
Primul ministru a insistat pe ideea potrivit căreia prin această reorganizare, nu vor mai putea fi perpetuate "aceleaşi canale de corupţie şi influenţe care există la nivel local".
El a susţinut că acesta este şi motivul pentru care se impotriveşte opoziţia proiectului propus de PDL.
"De ce credeţi că PSD şi PNL se opun - şi mai ales PSD, care este recunoscut prin baroniada judeţeană pe care o are, oameni ca şi Dragnea la Teleorman, ca şi cel de la Vrancea, Oprişan, ca şi Nicuşor Constantinescu, de la Constanţa? Păi când au auzit ăştia că îşi pierd fiefurile au spus: "Staţi, măi fratilor, păi cum adică, să nu mai fim noi la butoane, să nu mai decidem noi?" Aici este marele test pentru clasa politică, dacă reuşim să ne detaşăm de interesele personale ale fiecărui politician şi să vedem un interes general, atunci putem să facem reorganizarea asta. Dacă fiecare vom încerca să ne apărăm teritoriul, fieful, cum îi spun cei de la PSD, atunci nu vom face această treabă şi va pierde cetăţeanul în primul rând şi vom perpetua aceleaşi canale de corupţie şi influenţe care există la nivel local", a afirmat Emil Boc.
Emil Boc a ţinut să sublinieze că toate modificările se vor face în timp, iar pentru populaţie actele, documentele personale vor fi preschimbate atunci când acestea îşi vor pierde valabilitatea. " Le spun celor care ne critică: nu se schimbă actele a doua zi. Nici buletinul, nici permisul, nici plăcuţa de înmatriculare a maşinii...acestea merg până le expiră valabilitatea". Când expiră buletinul, atunci îţi faci un nou buletin, cu noua denumire", a precizat Emil Boc, în interviul acordat, miercuri, postului public de radio.