Emil Boc, premierul României
"România, într-un sondaj realizat de World Economical Forum, ocupă locul 114 din 139 de ţări în privinţa rigidităţii pieţei muncii".
Articol de Simona Mihăescu, 08 Martie 2011, 12:58
Premierul Emil Boc a declarat marţi, la angajarea răspunderii Guvernului asupra noului Cod al Muncii, că scopul modificării actualului Cod este acela de a-l adapta legislaţiei europene, în condiţiile în care România ocupă locul 114 din 139 de ţări, în ceea ce priveşte rigiditatea pieţei muncii.
"Scopul modificării Codului Muncii este, în primul rând, acela de a crea mai multe locuri de muncă în România, adică prin modificările pe care le propunem, pe de o parte, angajatorii vor putea angaja mai uşor, pe de altă parte, salariaţii îşi vor putea găsi mai uşor un loc de muncă în România", a explicat premierul.
Raportându-se la un sondaj internaţional, Emil Boc a susţinut că România are o piaţă rigidă , care trebuie flexibilizată.
"România, într-un sondaj realizat de World Economical Forum, ocupă locul 114 din 139 de ţări în privinţa rigidităţii pieţei muncii. Spus altfel şi mai direct, să înţeleagă toată lumea, cu alte cuvinte, în 114 ţări este mai simplu să-ţi ocupi un loc de muncă decât în România din 139".
Emil Boc a argumentat că actualul Cod al Muncii este mai vechi şi trebuie actualizat mai ales că România a intrat în Uniunea Europeană.
"Actualul Cod al Muncii este din anul 2003. Din 2003 până în prezent au intervenit cel puţin două elemente noi care determină modificarea Codului Muncii: în primul rând, intrarea României în Uniunea Europeană, în al doilea rând, criza economică globală ne-a demonstrat că avem nevoie de o mai mare flexibilitate a relaţiilor de muncă", a spus în discursul său premierul României.