Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei
"Este un afront la adresa tuturor românilor ca să blochezi o lege doar pentru că această lege loveşte în interesele nelegitime din mediul universitar".
Articol de Simona Mihăescu, 13 Octombrie 2010, 13:08
Într-un interviu, acordat miercuri RFI, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a declarat că deschiderea guvernului spre dialog a fost interpretată de opoziţie ca o slăbiciune.
"Deci guvernul este deschis la dialog, însă vreau să spun foarte răspicat că deschiderea noastră spre dialog până acum, pe această temă, a fost din păcate interpretată greşit, a fost interpretată de opoziţie ca o slăbiciune", susţine Funeriu.
Răspunzînd întrebării referitoare la părerea sindicatelor, dar şi a partidelor din opoziţie că noua lege a educaţiei este neconstituţională, ministrul Funeriu a reiterat ideea confom căreia, declaraţiile reprezentanţilor sindicatelor şi partidelor "declaraţii politice care nu sunt reale."
"Din câte ştiu eu, în România nu sindicatele decid dacă o lege este neconstituţională sau nu. Sindicatele sunt parteneri extrem de importanţi pe care-i respect şi cu care, mai ales atunci când decid să se manifeste într-un mod care îi credibilizează pe profesori, cum a fost cazul săptămâna trecută, dar nu sindicatele decid despre constituţionalitatea unei legi în România".
În acelaşi interviu, Daniel Funariu a mai precizat că UDMR nu a făcut presiuni pentru ca guvernul să-ţi asume răspunderea pentru Legea educaţiei naţionale.
"Vreau să vă spun că coaliţia guvernamentală este solidară în jurul acestui proiect. UDMR, ca parte a coaliţiei, este solidar în jurul acestui proiect al legii educaţiei naţionale, însă nu se pune problema, cred, în nicio coaliţie, cel puţin în această coaliţie, ca lucrurile să se petreacă la presiunea cuiva", a accentuat ministrul Educaţiei.