Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta
"Pe 1 noiembrie 1928, în timpul primei domnii a tatălui meu, Regele Mihai I, se împlinea visul României unite de a avea un post de radio naţional".
Articol de Radio România, 01 Noiembrie 2013, 10:56
De 23 de ani conduce o fundaţie ce îi poartă numele, organizaţie non-profit cu filiale în mai multe ţări, inclusiv în România, care se ocupă de îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale persoanelor aflate în dificultate şi contribuie la dezvoltarea societăţii civile din ţara noastră.
Este vorba despre Alteţa Sa, Principesa Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai I, care mărturiseşte pentru Radio România Actualităţi, ce a însemnat de-a lungul timpului Radioul pentru familia regală.
"Pe 1 noiembrie 1928, în timpul primei domnii a tatălui meu, Regele Mihai I, se împlinea visul României unite de a avea un post de radio naţional. Timp de multe decenii, Radioul naţional a fost singurul mijloc de informare promptă a românilor, pe calea undelor fiind transmise marile decizii care au trasat cursul istoriei secolului XX. Radioul a fost apropape de tatăl meu, Regele Mihai, în momentul definitoriu al celui de-Al Doilea Război Mondial. Radioul a anunţat primul momentele din ziua de 22 decembrie 1989. Prin intermediul Radioului s-au transmis cele mai importante mesaje ale statului către români, dar şi nenumărate ore dedicate cunoaşterii, de exemplu emisiunile lui Nicolae Iorga, culturii - Radio România Muzical şi Radio România Cultural fiind instrumente unice în mediul contemporan - şi divertismentului de calitate. Astăzi, Radioul naţional şi-a găsit un nou loc în panoplia mijloace de informare, prin discursul său public moderat, prin concizia şi corectitudinea informaţiei prezentate, dar şi ca refugiu pentru arta şi cultura de înaltă calitate, în special prin muzică şi teatrul radiofonic. Familia mea şi cu mine considerăm că parteneriatul pe care îl avem în prezent cu Radio România, concretizat de exemplu prin volumele despre Regele Mihai, publicate la editura "Casa Radio", este un atuu important prin intermediul căruia valorile, principiile şi acţiunile Casei Regale pot să ajungă în casele tuturor românilor, inclusiv la sate şi în comunităţi izolate, care sunt ignorate de alte mijloace de informare. Radioul este şi mijlocul prin care membrii familiei mele şi reprezentanţii noştri pot comunica direct în dialog cu publicul larg, un exemplu foarte frumos în acest sens fiind participările repetate ale soţului meu, Principele Radu, la emisiunile matinale ale Radio România Actualităţi. Doresc de aceea să urez Radioului naţional la mulţi ani şi să sper că valorile fundamentale acestuia - reflectarea prezentului, păstrarea tradiţiilor, promovarea interesului naţional - se vor regăsi mereu în programele sale".