Ce proiecte au candidații la alegerile parlamentare
Știri din activitatea candidaților la alegerile parlamentare din 1 decembrie.
Articol de Politica Romaneasca, 14 Noiembrie 2024, 14:19
Vlad Voiculescu: Viitorii parlamentari vor continua proiectele USR
Organizația USR București propune o listă de candidați pe care se regăsesc actuali parlamentari, oameni care au lucrat în administrația publică, dar și persoane noi.
Președintele filialei, Vlad Voiculescu, spune că viitorii parlamentari vor continua proiectele USR.
Vlad Voiculescu. Avem o listă care include foști miniștri, actuali primari, economiști, juriști. Mă mândresc să fiu coleg cu fiecare dintre ei. Fiecare dintre ei și-a clădit o carieră pe propriile forțe și cred că această listă reprezintă o oportunitate pentru București, o oportunitate pentru România, pentru independența justiției, corectitudine față de oameni, independența presei și lucrurile care ne țin pe noi în România să fim o țară europeană.
Claudiu Năsui deschide lista USR la Camera Deputaților, iar fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, la Senat, notează redactorul Petruța Dinu.
Luciana Buliga: Tinerii noștri au nevoie de locuri de muncă câștigate pe drept
Candidații PNL Botoșani pentru Parlament propun o schimbare la nivelul județului și sprijin real pentru dezvoltarea proiectelor.
Luciana Buliga, locul doi pe lista pentru Camera Deputaților, atrage atenția asupra lipsei de locuri de muncă în domeniul sănătății.
Luciana Buliga: Tinerii noștri au nevoie de locuri de muncă câștigate pe drept, de concursuri organizate pentru ei. Avem o grămadă de tineri care își termină școala la timp, care pot deveni profesioniștii de mâine. Avem nevoie de acești oameni alături de noi pentru a avea servicii de sănătate de calitate. Avem nevoie de oameni cinstiți, de concursuri cinstite și de profesionalism în domeniul sănătății.
La Camera Deputaților, lista PNL în Botoșani este deschisă de secretarul de stat Eduard Mititelul, transmite corespondenta Gina Poenaru.
Mihai Ghigiu: Putem deveni un lider în regiune
PSD va aloca 6 miliarde de euro pentru infrastructura din învățământ, susține Mihai Ghigiu, candidat la Camera Deputaților.
În opinia sa, România poate și trebuie să devină un hub digital în zonă, iar pentru aceasta este nevoie de investiții în cercetare, tehnologie și inovare.
Mihai Ghigiu: Putem deveni un lider în regiune și ne propunem să alocăm 400 de milioane de euro pentru dezvoltarea competențelor în domeniile de vârf: științe, tehnologie, inginerie și matematică. Mai mult, ne propunem să operaționalizăm o agenție care să sprijine IMM-urile și start-up-urile, să dezvolte proiecte aici în țară, prin granturi, facilități fiscale și garanții guvernamentale pentru cercetare.
Declarație consemnată de redactorul Alexandra Cristea, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al PSD.
Andrea Csép: Văd viitorul în crearea unei societăți mai incluzive, în care nu este nimeni lăsat singur
Deputatul UDMR Andrea Csép se angajează ca în următorul mandat să continue elaborarea de proiecte de lege pentru incluziunea persoanelor vulnerabile.
Ea își propune ca nimeni să nu rămână singur.
Andrea Csép: Trebuie să creăm oportunități care să permită persoanelor să se descurce și independent. Pentru ca soluțiile să nu fie doar temporare, statul, autoritățile locale și ONG-urile trebuie să colaboreze pentru construirea unor sisteme durabile și sustenabile pe termen lung. Pentru noi, cei din UDMR, scopul este construirea unei societăți în care persoanele să se simtă în siguranță. Văd viitorul în crearea unei societăți mai incluzive, mai grijulii, în care nu este nimeni lăsat singur.
Radu Baltasiu: Propunem reducerea diferențelor de dezvoltare între regiunile istorice
Candidatul AUR pentru un mandat de senator în Brăila, Radu Baltasiu, atrage atenția că țara noastră se află pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește produsul intern brut pe cap de locuitor, la indicatori care vizează calitatea vieții și speranța de viață la naștere.
Radu Baltasiu: Pentru a transpune în viața reală a românului creșterea economică din statistici, propunem următoarele măsuri strategice pe plan intern: reducerea diferențelor de dezvoltare între regiunile istorice, cu accent pe cele mai sărace, Moldova și Oltenia, reindustrializarea României. Pentru aceasta sunt necesare două măsuri urgente: oprirea bajocurii așa-numitei piețe a energiei, redobândirea accesului României la resursele energetice și de materii prime, acum pe mâna altora.
Declarații consemnate de redactorul Daniela Georgescu.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (14 noiembrie, ora 11:00) -"Alegeri 2024. Agenda electorală". Realizator: Amalia Bojescu