Ziua veteranilor de război

În fiecare an, pe 29 aprilie, în România se sărbătoreşte Ziua Veteranilor de Război.

Adăugat: 29 Aprilie 2015
Ultima actualizare:29 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În toate garnizoanele mari din ţară vor avea loc astăzi manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război, care se sărbătoreşte în România în fiecare an pe 29 aprilie.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, va participa la ceremonia militară şi religioasă de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Capitală.

"Ziua Veteranilor de Război reprezintă un moment de cinstire, onorant şi legitim, a celor care au făcut din conceptul de apărare a ţării un crez. Generaţiile prezente şi cele viitoare au oblgaţia să-şi onoreze veteranii şi de a păstra mereu vie amintirea celor care şi-au sacrificat viaţa. Pornind de la respectul pe care îl avem pentru veteranii de război, acum, la 70 de ani de la terminarea celui de-al Doilea Război mondial, din iniţiativa primului-ministru Victor Ponta, am declarat anul 2015 "Anul veteranilor de război"., a spus Duşa.

La finalul ceremoniei, militarii grupului "Invictus România" vor sosi în faţa Monumentului Eroilor cu un tricolor lung de 50 de metri.

Ei participă la Marşul Veteranilor, care a început în această dimineaţă în  zona Palatului Copiilor din Capitală.

Guvernul dublează indemnizaţiile veteranilor de război

Tot astăzi, Guvernul urmează să adopte în şedinţa săptămânală o ordonanţă de urgenţă privind dublarea indemnizaţiilor veteranilor de război, potrivit ministrului apărării naţionale.

El a precizat că mai sunt în viaţă doar 20.000 de veterani.

În opinia ministrului, este atât un semn de recunoştinţă, cât şi o măsură reparatorie.

Ziua veteranilor în ţară

"Ziua veteranilor de război" este marcată astăzi şi la Giurgiu.

Toţi locuitorii sunt invitaţi la manifestările care încep la ora 10:00 la Mauzoleul Eroilor de la Biserica Înălţarea Domnului, din centrul oraşului.

Ca în fiecare an, ceremonialele se vor încheia cu defilarea gărzii de onoare.

Evenimente dedicate acestei zile sunt organizate şi la Botoşani, prin ceremonial şi paradă militară, evenimentele urmând să aibă loc la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, din centrul municipiului, transmite corespondentul RRA, Gina Poenaru.

Începând cu ora 10:00, peste 100 de militari provenind de la unităţile militare 01251 şi 01189, Inspectoratul de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, vor constitui detaşamentul de onoare care va fi trecut în revistă de către prefectul judeţului.

După ceremonialul religios se vor depune flori, iar generalul de brigadă în rezervă Gheorghe Prăjinaru, preşedintele filialei botoşănene a Asociaţiei Veteranilor de Război din România, va prezenta o alocuţiune.

Ca şi în anii anteriori, programul festiv va fi închis după defilarea gărzii de onoare.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza