Ziua Unirii la Alba Iulia

La Alba Iulia nu va fi paradă militară, ci doar un ceremonial la Monumentul Unirii.

Adăugat: 1 Decembrie 2020
Ultima actualizare:1 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Municipiul ar fi trebuit să iasă astăzi din carantină, însă autoritățile s-au răzgândit peste noapte și au prelungit această măsură pentru încă șapte zile.

Corespondenta RRA Andreea Bogdan ne oferă în direct mai multe informații. Bună dimineaţa, Andreea!
 
Reporter: Bună dimineaţa! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Într-adevăr, informația zilei, venită în urmă cu puţin timp este că Alba Iulia, Blaj, Ciugut și Cugir sunt localitățile în care se va prelungi carantina pentru o perioadă de încă șapte zile, inițial era vorba doar despre Cugir, dar Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Alba a reanalizat situația și hotărârea a fost revocată în doar câteva ore.
 
Revenind la Ziua Națională, va fi o sărbătoare atipică și la Alba Iulia, fără paradă militară și masă populară, dar cu o serie de evenimente pe tot parcursul zilei care se desfășoară în cea mai mare parte online. Manifestările încep la ora 9:30, cu o masă rotundă, eveniment transmis în direct de la Sala Unirii. Slujba de Tedeum va avea loc ca în fiecare an de la ora 12:00, la Catedrala Încoronării.
 
La ceremonia militară, de la ora 14:00, de la Monumentul Unirii va participa un detaşament de onoare cu efective reduse, fără tehnică din structurile Diviziei 4 Infanterie "GEMINA".
 
Această ceremonie militară se va desfășura, de asemenea, fără public, avându-se în vedere numărul de persoane permis de cadrul legal. La ora 15:00, este programat tradiționalul spectacol de muzică populară "Cânt și suflet românesc". Atenție, însă, este și acesta un eveniment fără public, dar care va fi transmis în direct pe pagina Centrului de Cultură "Augustin Bena" Alba.
 
O serie de alte evenimente, lansări de carte, vernisaje sunt programate pe tot parcursul zilei și vor fi transmise pe paginile instituțiilor de cultură, iar ziua se va încheia cu un spectacol simfonic omagial.Autor:
Andreea Bogdan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza