Ziua Naţională vine cu mari restricţii în capitală şi în ţară

Epidemia de COVID -19 limitează manifestările de Ziua Naţională a României.

Adăugat: 29 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pe 1 Decembrie, parada militară de la Arcul de Triumf din capitală se va desfăşura fără public.

Vor defila 150 de militari, dar numai în faţa câtorva invitaţi, medici, personal medical şi ambasadori străini. Cu toate acestea, în Bucureşti vor fi restricţii de circulaţie mâine când vor avea loc repetiţiile, dar şi marţi.

Circulaţia va fi închisă pe şoseaua Kiseleff, tronsonul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Strada Arhitect Ion Mincu, luni 30 noiembrie, în intervalul 10-12.

Restricţii vor fi şi pe arterele care converg către Arcul de Triumf, tronsoanele de pe Prezan, Averescu şi Strada Alexandru Constantinescu.

Marţi, 1 decembrie, restricţiile pe aceste artere principale din nordul capitalei încep încă de la ora 5:00 dimineaţa şi se ridică cel mai târziu la ora 16:00.

În pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere se va permite circulaţia doar către Piaţa Montreal, nu şi spre Arcul de Triumf.

Rutele ocolitoare sunt Piaţa Victoriei şi Bulevardul Ion Mihalache, pe Podul Grant şi strada Turda sau pe Aviatorilor, respectiv Ştefan cel Mare şi Aerogării.

De asemenea, foarte multe linii STB vor fi deviate sau vor merge la indicaţiile agenţilor din trafic. Ceremonii restrânse la care vor fi prezente doar autorităţile locale vor fi organizate şi în marile oraşe ale ţării.

Participarea a zeci de mii de oameni nu este recomandată de experţi, pentru că nimeni nu poate asigura distanţarea fizică, iar astfel de adunări accelerează răspândirea virusului.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis deja că în acest an vom onora eroismul înaintaşilor făcând noi înşine sacrificiul de a renunţa la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiţionale.Autor:
Mihaela Dumitrescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza