Ziua Naţională a României, marcată a Arcul de Triumf din Capitală

Ziua Naţională este marcată astăzi prin manifestări în format restrâns şi fără public din cauza pandemiei de coronavirus.

Adăugat: 1 Decembrie 2020
Ultima actualizare:1 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 La Arcul de Triumf din Capitală nu s-a mai desfăşurat tradiţionala defilare a militarilor şi tehnicii de luptă, iar avioanele nu au mai survolat spaţiul aerian.

A avut loc doar o ceremonie oficială, la care a fost prezent şi şeful statului.

Ceremonia a început cu intonarea imnului naţional al României, timp în care s-au executat 21 de salve de tun.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori şi s-a ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor români care şi-au pierdut viaţa pe câmpurile de bătălie, dar şi pentru victimele virusului SARS-CoV-2.

Unitate, solidaritate şi implicarea tuturor în lupta cu noul tip de coronavirus este mesajul transmis de către şeful statului. Klaus Iohannis a subliniat că idealurile de unitate şi unire sunt duse mai departe de corpul medical civil şi militar, aflat în prima linie.

Klaus Iohannis: Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical şi toţi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului, dar şi către victimele acestui virus ucigaş şi familiile lor. Cunoaştem şi simţim efortul colosal făcut din martie încoace de personalul medical şi ne vom aminti întotdeauna de tributul greu plătit de medici, de asistente şi de infirmiere, de asistenţi medicali şi de ambulanţieri.

La manifestarea de la Arcul de Triumf au participat premierul Ludovic Orban, miniştrii, veterani de război, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic şi Consular acreditat la Bucureşti şi medici militari şi civili.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza