ZIUA moțiunii de cenzură

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban va fi dezbătută şi votată astăzi, în plenul reunit al celor două camere.

Adăugat: 31 August 2020
Ultima actualizare:31 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şedinţa comună a parlamentului este programată la ora 14:00, dar până atunci, cu siguranţă, negocierile continuă în ambele tabere.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi favorabile.

Social-democraţii susţin că deţin voturile necesare pentru demiterea guvernului liberal condus de Ludovic Orban şi chiar au prezentat ieri un program de guvernare cu obiective, spuneau ei, realiste pentru următoarele luni.

De partea PSD sunt ALDE şi PRO România, însă liderul PRO România, Victor Ponta, s-a arătat ieri sceptic cu privire la succesul moţiunii de cenzură.

El susţine că deşi PRO România va vota în favoarea acestui demers, rezultatul a fost negociat deja, iar premierul Ludovic Orban va rămâne în funcţie.

Social-democraţii spun că moţiunea de cenzură va întruni probabil mai puţin de 250 de voturi, aşa cum anunţau iniţial, întrucât se încearcă un boicot asupra votului astfel încât să nu se întrunească cvorumul de şedinţă.

De cealaltă parte, liberalii au criticat depunerea moţiunii de cenzură în sesiunea extraordinară şi au declarat că demersul este neconstituţional.

Premierul Ludovic Orban susţine că iniţiativa PSD este iresponsabilă politic şi poate pune ţara în situaţia de a gestiona pandemia fără un guvern.

PNL, USR şi PMP au anunţat că nu susţin moţiunea de cenzură şi nici nu participă la votul secret cu bile în sală. UDMR nu a anunţat până acum cum votează.

Parlamentarii uniunii vor decide, astăzi, înaintea şedinţei comune.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza