Ziua Minorităţilor Naţionale, marcată şi la Muzeul Naţional Cotroceni

Astăzi este Ziua Minorităţilor Naţionale, stabilită în România în 1998 prin hotărâre de guvern.

Adăugat: 18 Decembrie 2016
Ultima actualizare:18 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În 1992, la aceeaşi dată Adunarea Generală a ONU adopta o declaraţie prin care sunt garantate drepturile persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase.

Mesajul acestei zile este unui de unitate interetnică, de cunoaştere şi respectare a drepturilor şi valorilor tuturor comunităţilor, după cum ne-a declarat secretarul de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Aled Amet:

"Numai dacă ne respectăm reciproc şi dacă ne respectăm valorile ajungem să ne cunoştem şi să convieţuim în pace. Este, de altfel, un mesaj al României ca stat, un exemplu în ceea ce priveşte promovarea identităţilor culturale şi promovarea acestor etnii. Totdeauna am specificat lucrul acesta: România, ca ţară, a însemnat, înseamnă şi cu siguranţă va însemna şi de-acum înainte un exemplu pentru ceea ce înseamnă relaţile interetnice şi pentru ceea ce reprezintă sprijinul ei ca ţară pentru aceste comunităţi etnice", a spus Aled Amet.

Unul din evenimentele care marchează Ziua Minorităţilor Naţionale este expoziţia numită "Imaginile diversităţii", găzduită de Muzeul Naţional Cotroceni.

Sunt reunite acolo lucrări realizate de români dar şi de membri ai comunităţilor etnice din ţară, care pot fi admirate până la 7 ianuarie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza