Ziua Marinei, sărbătorită fără public

Ziua Marinei va fi sărbătorită astăzi în Portul Militar Constanţa printr-o ceremonie la care publicul larg nu va participa.

Adăugat: 15 August 2021
Ultima actualizare:15 August 2021

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Cealera
trimite pe mail

Ziua Marinei va fi marcată la Constanţa printr-o ceremonie afectată de condiţiile de pandemie.Principalul evenimentul îl reprezintă o defilarea navelor militare.

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent la Constanţa şi va trece în revistă Garda de Onoare.

La ceremonii va asista şi premierul Florin Cîţu.

-----------------------------------------------

Ziua Marinei va fi sărbătorită astăzi în Portul Militar Constanţa printr-o ceremonie la care publicul larg nu va participa.

Mulţi constănţeni şi turişti au putut vizita însă ieri navele şi expoziţiile de tehnică şi armament ale Forţelor Navale la Ziua Porţilor Deschise şi spun că au intrat deja în atmosfera evenimentului.

"-: Suntem din ţară, din judeţul Buzău, veniţi pe litoral; aveam nevoie să vedem ce înseamnă Marina şi sunt profund emoţionat de ceea ce văd aici.

-: Ziua Marinei este o zi întotdeauna de sărbătoare pentru oraşul Constanţa şi mă bucur că pot să particip după o pauză de trei ani.

-: Sperăm să vedem defilarea de pe plajă, cum trec avioanele şi elicopterele care vor face demonstraţii".

O formaţie de aeronave de luptă alcătuite din elicoptere Puma Naval, un elicopter IAR Puma, aeronave MIG-21 şi F-16 ale Forţelor Aeriene Române, aeronave Typhoon britanice şi un avion de cercetare P-8 american vor survola Portul Militar, la ora 11:00, la finalul ceremoniei oficiale.

Pe mare va avea loc o defilare a navelor militare.

Colonelul Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale Române: Publicul poate vedea defilarea navelor intervalul orar 11:00 - 13:00, de la Constanţa la Midia, defilare care este condusă de fregata Mărăşeşti, cea mai mare navă de război construită vreodată în România.

Ziua se va încheia cu retragerea cu torţe a marinarilor, la ora 20:30, pe traseul Cazino-Comandamentul Flotei-Piaţa Ovidiu şi cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Municipiului Constanţa.

Alături de Constanţa Ziua Marinei va mai fi celebrată astăzi la Mangalia, Brăila şi Tulcea.Autor:
Sorin Cealera
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 August 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza