Ziua limbii maghiare

În mai multe zone sunt programate manifestări culturale, prezentări de carte, precum şi omagieri ale unor personalităţi ale comunităţii maghiare.

Adăugat: 13 Noiembrie 2022
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Arhiva
trimite pe mail

Astăzi este Ziua limbii maghiare, instituită prin lege în România în 2015.

În mai multe zone sunt programate manifestări culturale, prezentări de carte, precum şi omagieri ale unor personalităţi ale comunităţii maghiare.

Despre limba maghiară se spune că este una dintre cele mai complexe şi mai greu de învăţat limbi.

La fel ca orice limbă, aceasta a evoluat de-a lungul timpului, însă a rămas în mare parte fidelă rădăcinilor sale străvechi.

Antal Árpád, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. : Eu cred că pentru fiecare om limba maternă este cea mai importantă. Noi, membrii comunităţii maghiare din Transilvania, am trăit şi în perioada ceauşistă, când limba noastră maternă a fost persecutată. Acum, în Uniunea Europeană, într-o Românie liberă şi democrată, cred că este foarte important să vorbim tinerilor ce important este acuma că putem folosi limba noastră maternă pe pământul nostru natal, aici, în Transilvania, spune primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat în acest an, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, un program multianual de învăţare a limbii maghiare, subvenţionat din bugetul local pentru cei care au altă limbă maternă.Autor:
Oana Negrea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Noiembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza