Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată la ICR

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată la Institutul Cultural Român din Capitală.

Adăugat: 27 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Astăzi este Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, care aminteşte de ziua de 27 ianuarie 1945, când au fost eliberaţi prizonierii din lagărul de la Auschwitz-Birkenau.

Cu acest prilej, preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul României au transmis mesaje în care au reafirmat angajamentul ţării noastre de a lupta împotriva antisemitismului, rasismului şi xenofobiei.

--------------------------------------------

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este marcată astăzi, la Institutul Cultural Român din Capitală, prin proiecţia, în premieră, a documentarului "Cine ne va scrie istoria".

Filmul a fost regizat şi produs de Roberta Grossman şi spune povestea unei grupări clandestine de evrei, condusă de istoricul Emanuel Ringelblum, care a luptat împotriva naziştilor.

Documentarul va fi prezentat astăzi şi la sediul UNESCO din Paris, la Muzeul Holocaustului din Washington şi cel al Toleranţei din Los Angeles, precum şi în peste 400 de cinematografe, sinagogi, biserici, universităţi, muzee şi centre comunitare din întreaga lume, transmite reporterul RRA,  Angela Cerven.

La Şimleul Silvaniei a fost lansată o platformă educaţională online care îi va ajuta pe profesorii de istorie să predea problematica Holocaustului.

Evenimente comemorative au loc, în premieră la Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea, unde astăzi accesul vizitatorilor este gratuit.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza