Ziua Independenţei de Stat, sărbătorită prin ceremonii militare

Ministerul Apărării Naţionale a organizat ceremonii în capitală şi în principalele garnizoane din ţară pentru a marca Ziua Independenţei de Stat, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, precum şi Ziua Europei.

Adăugat: 9 Mai 2011
Ultima actualizare:9 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La manifestarea din Bucureşti de la Monumentul Eroilor Militari români căzuţi la datorie în teatrele de operaţii ministrul apărării, Gabriel Oprea, a menţionat sacrificiile Armatei Române făcute pentru obţinerea independenţei de stat şi eliberarea Europei.  


"Obţinerea independenţei de stat, înfăptuirea Marii Uniri şi contribuţia la victoria aliaţilor sunt rezultatele directe ale acţiunii ferme ale armatei în slujba poporului român. Aducem astăzi un pios omagiu tuturor celor căzuţi pe câmpurile de luptă. Prin eroii neamului nostru, care au un loc bine meritat în sufletele militarilor şi ale tuturor patrioţilor români, armata a înălţat la fiecare dată la rang de virtute datoria, credinţa şi onoarea de a apăra până la sacrificiul suprem pământul strămoşesc şi fiinţa neamului românesc", a declarat Gabriel Oprea.


În discursul său, ministrul a subliniat importanţa zilei de 9 Mai, sacrificiul militarilor români pentru obţinerea Independenţei de Stat, înfăptuirea Marii Uniri şi contribuţia la Victoria Aliaţilor, rezultate directe ale acţiunii ferme a armatei în slujba poporului, afirmând că cele trei evenimente au reprezentat momente de răscruce, cu adânci rezonanţe în conştiinţa generaţiilor care s-au succedat şi care, cu siguranţă, îşi vor păstra aceeaşi valoare şi măreţie peste timp.


''Ziua de 9 Mai este deosebit de importantă prin însăşi încărcătura sa, iar noi, cei care slujim ţara sub Drapel, o cinstim aşa cum se cuvine. Prin eroii neamului nostru (...) Armata a înălţat, de fiecare dată, la rang de virtute datoria, credinţa şi onoarea de a apăra, până la sacrificiul suprem, pământul strămoşesc şi fiinţa neamului românesc", a mai spus ministrul Oprea.


La aceeaşi ceremonie, ministrul Gabriel Oprea le-a conferit medalii de onoare rudelor militarilor români căzuţi la datorie în Afganistan şi Irak.


Ministerul Apărării Naţionale a organizat, luni, ceremonii militare şi religioase în toată ţara, dedicate zilei de 9 Mai.


În municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile unde sunt dislocate unităţi şi mari unităţi militare au loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor, cu participarea cadrelor militare în activitate, în rezervă şi în retragere, a veteranilor de război şi a reprezentanţilor autorităţilor publice.


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
9 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza