Ziua Armatei României: "Cinste eroilor noştri!"

La 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei României. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au transmis mesaje Armatei, pentru "cei care şi-au riscat şi îşi riscă viaţa pentru libertate".

Adăugat: 25 Octombrie 2013
Ultima actualizare:25 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Armatei, în care arată că militarii români îşi fac datoria în acord cu valorile şi principiile unui sistem democratic, demonstrând, astfel, că Armata a dobândit un binemeritat loc printre forţele militare ale lumii.
    
"De Ziua Armatei României, pot afirma cu tărie că militarii români îşi fac datoria în acord cu valorile şi principiile unui sistem democratic, demonstrând, astfel, că Armata noastră a dobândit un binemeritat loc printre forţele militare ale lumii. Astfel, ca stat membru al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene, România are, la ora actuală, o Armată care acţionează, alături de aliaţii noştri, eficient şi profesionist, cu oameni hotărâţi şi dedicaţi îndeplinirii misiunii lor", se arată în mesajul şefului statului.
    
Preşedintele a adresat  întregului personal al Armatei României "cele mai calde felicitări şi urări de succes în nobila misiune de a servi patria sub tricolor!".
    
Potrivit comunicatului de presă, "prin misiunile îndeplinite astăzi, în ţară şi în teatrele de operaţii, militarii români sunt la înălţimea faptelor de arme ale înaintaşilor".
    
"Gândurile mele se îndreaptă, în aceste momente, către militarii aflaţi departe de cei dragi, în Afganistan, Balcanii de Vest, precum şi în alte părţi ale lumii. Ei demonstrează determinarea noastră de a ne respecta angajamentele şi de a lupta pentru promovarea şi apărarea intereselor de securitate ale României", transmite şeful statului.
    
Traian Băsescu mai afirmă că, în aceste momente de sărbătoare, cinstim, totodată, cu preţuire şi respect, memoria eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, precum şi a militarilor răniţi în misiunile internaţionale şi suntem alături de familiile acestora.
    
"La mulţi ani, Armata României!", se arată în încheierea mesajului preşedintelui României.

Ponta: De Ziua Armatei Române, cinste eroilor noştri

    
Premierul Victor Ponta a transmis vineri un mesaj de Ziua Armatei Române, în care îi cinsteşte pe cei care şi-au riscat şi îşi riscă viaţa pentru libertate.
    
"Astăzi este Ziua Armatei Române, momentul în care ne îndreptăm gândurile către cei care şi-au riscat şi îşi riscă viaţa pentru libertatea noastră, precum şi către marii români din trecut care au dat totul pentru ţară. La mulţi ani Armatei Române şi cinste eroilor noştri!", scrie premierul Victor Ponta pe contul său de Facebook.

PDL, de Ziua Armatei: Militarii noştri merită tot respectul şi consideraţia
    
De asemenea, PDL îşi exprimă respectul şi consideraţia faţă de curajul şi devotamentul militarilor, dar şi faţă de spiritul de sacrificiu de care dau dovadă în teatrele de operaţiuni, într-un mesaj de Ziua Armatei României, transmis vineri.
    
"Armata Română a dobândit de-a lungul timpului un prestigiu de netăgăduit, graţie curajului şi devotamentului ostaşilor săi, spiritului de sacrificiu de care dau dovadă bravii noştri militari în teatrele de operaţiuni, dar şi în activităţile desfăşurate pe timp de pace. Datorită efortului lor neobosit, România este astăzi un membru important al Alianţei Nord Atlantice, iar Armata Română - una dintre instituţiile în care cetăţenii au cea mai mare încredere. Dedicaţi zi de zi trup şi suflet României, militarii noştri merită tot respectul şi consideraţia noastră. În acelaşi timp, ei merită sprijinul nostru susţinut, astfel încât să fie bine remuneraţi şi să aibă acces la dotările şi tehnologiile moderne necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţilor specifice", se arată în mesajul PDL.
    
Armata României participă cu 1.405 efective la diverse misiuni internaţionale de combatere a terorismului, de sprijinire a păcii sau umanitare.
    
Un număr de 1.319 efective activează sub egida NATO, România fiind membru din 29 martie 2004. Cea mai numeroasă prezenţă a Armatei României peste hotare este în Afganistan, cu 1.027 efective.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
25 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza