Ziua Armatei Române

25 octombrie 1944 este ziua eliberării teritoriului naţional prin participarea a peste 520 de mii de militari români.

Adăugat: 25 Octombrie 2017
Ultima actualizare:25 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cu această ocazie, vor fi organizate ceremonii şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii şi în ţările unde România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării.

25 octombrie 1944 este ziua eliberării teritoriului naţional prin participarea a peste 520 de mii de militari români.

Au urmat lupte ale soldaţilor români pe teritoriile Ungariei, Cehosolovaciei şi Austriei, alături de trupe aliate, finalizate prin marea victorie de la 9 mai 1945, la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial.

În capitală şi în ţară au loc expoziţii de tehnică militară, depuneri de coroane la Monumentele Eroilor, concerte de famfară. În şcolile militare au fost organizate cu această ocazie şi ceremonii de depunere a jurământului.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la manifestările care vor avea loc în Parcul Carol din Capitală.

De la ora 11:00, militari din toate categoriile de forţă ale armatei vor prezenta aici elemente de tehnică şi echipament din dotare.

Vor fi organizate ateliere de instrucţie, demonstraţii de mânuire a armamentului, spectacole folclorice şi ale muzicilor de famfară.

Accesul publicului este liber.

Şi premierul Mihai Tudose, ministrul apărării Mihai Fifor şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, vor fi prezenţi la evenimente organizate astăzi, cu acceaşi ocazie, în oraşul Carei.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
25 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza