Ziua Alegerilor- Ziua Codului Galben de viscol şi ninsori

Ziua alegerilor parlamentare a coincis cu decretarea codului galben de viscol si ninsori în 29 de judeţe. Acest lucru a cauzat mari probleme în multe secţii de votare, care practic, au rămas fără curent electric.

Adăugat: 9 Decembrie 2012
Ultima actualizare:9 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un număr de 181 de secţii de votare din ţară au rămas, duminică, fără curent electric, a anunţat un oficial al ministerului Economiei în videoconferinţa cu prefecţii.

În urma acestor dificultăţi semnalate, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a dispus un control la Electrica.

Totodată, ministrul Duşa a anunţat că 4.000 de cadre militare sunt pregătite să intervină în judeţele unde sunt condiţii meteo nefavorabile.

Dâmboviţa, 10 localităţi fără curent electric

Peste 20 de secţii de votare din 10 localităţi din judeţul Dâmboviţa au probleme de  alimentare cu energie electrică, informează Prefectura Dâmboviţa.

Pe teren acţionează 28 de echipe ale Electrica pentru remedierea defecţiunilor.
Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dâmboviţa şi Prefectura au luat decizia dotării, preventiv, cu lanterne, felinare şi lămpi a secţiilor de votare care nu sunt alimentate cu energie electrică.

Conform Prefecturii Dâmboviţa localităţile cu probleme în alimentarea cu energie electrică sunt Buciumeni, unde sunt trei secţii de votare afectate, Moroieni cu cinci secţii, Văleni cu trei secţii, Pucheni unde două secţii de votare nu au curent, Malu cu Flori cu două secţii, Cândeşti Deal două secţii, Maluri şi Dealu Frumos cu câte o secţie de votare fără curent şi Bezdead cu trei secţii de votare afectate.

Timiş-ul, învins de viscol
 
Căderile de zăpadă şi viscolul au lăsat fără curent electric zeci de localităţi din Timiş şi 60 din vestul ţării.

Pe parcursul nopţii trecute şi a dimineţii de duminică s-a intervenit operativ în zone unde accesul era posibil şi echipele de intervenţii au putut remedia o parte din avarii.
Potrivit reprezentanţilor Enel, în Timiş au rămas nealimentate parţial trei linii de medie tensiune şi 39 de posturi de transformare, fiind afectate 15 localităţi (Fibiş, Alioş, Maşloc, Şarlota, Honoş, Remetea Mica, Altringen, Bogda, Comeat, Sintar, Buzad, Şipet, Folea, Crivina, Jena ).

Aradul, în impas

În judeţul Arad, au rămas nealimentate parţial trei linii de medie tensiune şi 24 de posturi de transformare, fiind afectate 14 localităţi (Troaş, Cuceva, Şoimuş, Mădrigeşti, Hălmagiu, Hălmăgel, Berceşti, Luncani, Poenari,Topeşti, Dereşti, Tîrnoviţa, Termure, Ioneşti).

Hunedoara şi Caraş-Severinul, sub viscol

În judeţul Hunedoara, au rămas nealimentate parţial trei linii de medie tensiune şi 22 de posturi de transformare sunt afectate, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică în 19 localităţi (Trestia, Sălişte, Deleni, Almaş Sălişte, Cerbia, Almăşel, Pogăneşti, Valea Godineşti, Petreşti, Brădăţel, Runcşor, Glodghileşti, Ohaba, Finţag, Coseşti, Hordea, Coşeviţa, Micăneşti).

În Caraş-Severin, au rămas nealimentate parţial patru linii de medie tensiune fiind afectate opt de posturi de transformare şi şase localităţi (Moniom, Lăţunaş, Taria Mare, Gura Golumbului, Maciova, Peştere), informează Agerpres.

Prahova: 84 de secţii de votare în beznă

La lăsarea întunericului, 84 de secţii de votare din judeţul Prahova continuă să fie nealimentate cu energie electrică.

Administraţia judeţeană a reuşit să achiziţioneze în ultimele ore peste 60 de generatoare şi grupuri electrogene, care vor fi montate în aceste secţii de votare.

Pentru 21 de secţii însă nu s-au găsit soluţii. În primul rând, din cauza accesului dificil către aceste localităţi, urmare a faptului că în aceste zone a căzut foarte multă zăpadă.

Pentru aceste 21 de secţii s-a luat decizia utilizării lămpilor cu gaz şi a lanternelor pentru a continua procesul electoral. La această oră, trei oraşe - Breaza, Comarnic şi Slănic - sunt în întregime fără curent electric şi alte 23 de comune, informează corespondentul RRA.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Simona Uţă
Adăugat:
9 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza