Zilele lui Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor sunt numărate

Valeriu Zgonea îşi pierde scaunul "de drept", pentru că a fost exclus din PSD.

Adăugat: 9 Iunie 2016
Ultima actualizare:9 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, îşi va păstra funcţia doar până la prima şedinţă de plen a acestui for.

După modificările adoptate, ieri, la Regulamentul Camerei, la cererea social-democraţilor, el îşi pierde scaunul "de drept", pentru că a fost exclus din PSD.  

Noile reglementări redactate de comisia comună a Senatului şi Camerei deputaţilor au fost contestate de preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, care a susţinut că procedurile parlamentare nu au fost repsectate în acest caz.

"Nu este cunoscut când şi dacă a fost prezentată iniţiativa legislativă, cine sunt iniţiatorii şi când a terecut prin Biroul Permenant", a spus Zgonea. 

Deputatul PSD Florin Iordache a subliniat că amendamentele cu privire la revocarea preşedintelui au fost formulate în cadrul dezbaterilor care vizau sistemul electronic de vot, iar procedurile permit acest lucru, pentru că ambele subiecte vizează Regulamentul Camerei Deputaţilor.

"Nou este că pe domnul deputat Zgonea îl deranjează tocmai acele articole care vizează modalitatea de revocare a preşedintelui", lorin Iordache.

Deputaţii PNL s-au abţinut de la vot după adoptarea modificărilor la Regulament. Grupul PSD va întocmi un raport în care va sublinia faptul că Valeriu Zgonea nu mai face parte din grupul Partidului Social-Dmocrat.

Plenul ia act de încetarea "de drept" a calităţii de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de membru al Biroului Permanent şi supune la vot hotărârea de vacantare a funcţiei.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza