Zi decisivă pentru soarta Legii educaţiei

Birourile permanente ale Parlamentului decid calendarul dezbaterii moţiunii pe cenzură a Opoziţiei pe Legea educaţiei, în timp ce PSD şi PNL se gândesc la retragerea moţiunii.

Adăugat: 29 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Conducerea Parlamentului urmează să stabilească un calendar al prezentării şi dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de opoziţie după asumarea răspunderii Guvernului pe această lege.

Liderii PSD şi PNL ar putea decide, în schimb, retragerea moţiunii.


În Senat urmează să se dezbată varianta adoptată de Comisia de învăţământ a aceleiaşi legi a educaţiei.   


Premierul Emil Boc a solicitat încă de joi conducerii Parlamentului să convoace de urgenţă Birourile Permanente, pentru a finaliza procedurile de asumare la Legea educaţiei.


Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, consideră însă că Executivul ar trebui să retragă angajarea răspunderii, în condiţiile în care Curtea Constituţională a stabilit caracterul neconstituţional al asumării.


Mai mult, opoziţia şi-ar putea retrage moţiunea, după cum au lăsat să se înţeleagă săptămâna trecută liderii ei.

"Probabil că şi eu, ca şi alţii, ne vom retrage semnăturile, făcând moţiunea de cenzură fără obiect",a spus  Victor Paul Dobre, vicepreşedintele PNL.


Liderii PSD şi PNL au programate  reuniunile de conducere de la început de săptămână, în care vor lua o decizie pe această temă.


Între timp, plenul Senatului urmează să dezbată varianta opoziţiei la proiectul Legii educaţiei naţionale.


Este vorba de raportul întocmit de senatorii PSD şi PNL din Comisia de învăţământ.


În varianta opoziţiei, spre deosebire de cea a Guvernului, Legea educaţiei prevede, între altele, ca elevii aparţinând minorităţilor naţionale de la gimanziu şi liceu să înveţe istoria şi geografia în limba română, iar alegerea rectorilor să fie făcută în baza cartei universităţilor.  


Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor urmează să discute şi despre calendarul asumării guvernului pe Legea salarizării unitare.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
29 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza