Zgonea: Solicitarea sesiunii extraordinare, "lipsită de temei juridic"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, explică într-un comunicat de presă, că solicitarea unei sesiuni extraordinare a deputaţilor pentru discutarea reducerii CAS-ului este "lipsită de temei juridic".

Adăugat: 18 August 2014
Ultima actualizare:18 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

"Având în vedere faptul că în acest moment nu se află pe agenda Camerei Deputaţilor Cererea de reexaminare a preşedintelui României asupra Legii 571/ 2003 privind Codul Fiscal, fiind înaintată Senatului României ca primă Cameră sesizată cu această lege, şi ţinând cont de condiţionalităţile impuse de Constituţia României şi Regulamentul Camerei Deputaţilor, în vederea iniţierii procedurilor legale de convocare a unei sesiuni extraordinare, cererea formulată de liderii Grupurilor parlamentare PNL şi PDL este lipsită de temei juridic", se arată în comunicatul remis presei.

De altfel, Valeriu Zgonea, a transmis o scrisoare liderilor celor două grupuri parlamentare, prin care îi informează că solicitarea lor cu privire la organizarea unei sesiuni extraordinare în data de 19 august este lipsită de temei juridic.

"Argumentarea solicitării menţionate reflectă necunoaşterea impardonabilă a prevederilor constituţionale şi a celor înscrise în Regulamentul Camerei Deputaţilor - instituţia în care îşi desfăşoară activitatea politicienii PNL şi PDL, semnatari ai cererii depuse la Cancelaria preşedintelui acestei instituţii", se mai arată în comunicatul citat de Agerpres.

Amintim că Alianţa Creştin Liberale, împreună cu parlamentari ai altor formaţiuni politice şi neafiliaţi, au depus miercuri semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor având ca temă dezbaterea legii privind reducerea CAS-ului.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban,  a prezentat solicitarea ACL, joi, într-o conferinţă comună cu deputatul PDL, Gheorghe Ialomiţianu.

"Parlamentarii Alianţei Creştin Liberale, împreună cu cei ai altor formaţiuni politice şi neafiliaţi, au depus miercuri semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor având ca temă dezbaterea legii privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, declara în 14 august, Ludovic Orban.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza