Zgonea poate fi revocat din funcţie. Regulamentul Camerei a fost modificat

Camera Deputaţilor şi-a modificat Regulamentul astfel încât preşedintele acestui for legislativ îşi poate pierde funcţia mai uşor.

Adăugat: 8 Iunie 2016
Ultima actualizare:8 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat dacă-şi pierde mandatul de membru al grupului parlamentar căruia-i aparţine această funcţie.

Astfel, Valeriu Zgonea care a fost exclus din PSD va fi înlăturat de la conducerea Camerei

Modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor  a fost aprobată, astăzi, de plenul acestui for, cu 204 voturi pentru, unul împotrivă şi 88 de abţineri.

Decizia de a introduce proiectul pe ordinea de zi l-a nemulţumit pe liderul Camerei, Valeriu Zgonea, care a refuzat să mai conducă şedinţa, argumentând că nu poate susţine un demers care încalcă legea.

De altfel, într-o postare pe Facebook,  Valeriu Zgonea susţine că are conştiinţa împăcată şi că a respectat atât partidul care l-a propus, cât şi regulamentele şi legile.

"Paradoxal sau nu, atunci când Victor Ponta m-a propus pentru a fi preşedinte al Camerei Deputaţilor am fost considerat potrivit pentru această funcţie. La fel am fost apreciat şi atunci când am fost ales prin vot preşedinte executiv al partidului. Brusc, după ce am 'îndrăznit' să am o părere contrară de cea a conducerii, opinia s-a schimbat şi care mai de care dintre foştii camarazi s-au înghesuit să se dezică de toată munca depusă împreună în toţi aceşti ani. Nu pot să nu mă întreb oare cum se propun, mai nou, oamenii pe funcţii în PSD: pe baza meritocraţiei sau mai degrabă având ca singur atu obedienţa?", a scris Zgonea, miercuri, pe Facebook.

Postarea de pe Facebook
Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza