Zgonea la RRA: PSD nu urmăreşte să racoleze primari

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat pentru Radio România Actualităţi, că PSD "are suficienţi de mulţi aleşi locali şi că nu mai are nevoie de alţii în plus".

Adăugat: 1 Septembrie 2014
Ultima actualizare:1 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, în studioul RRA
trimite pe mail

Sesiunea de toamnă a Parlamentului începe luni.

La Senat se va afla pe ordinea de zi proiectul de lege privind amnistierea fiscală a mamelor şi pensionarilor care au primit sume necuvenite din cauza unor erori de calcul ale funcţionarilor.

Deputaţii trebuie să voteze proiectul de lege privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator cu 5 procente.

De partea cealaltă, Opoziţia doreşte să promoveze un proiect de lege care să elimine acciza la motorină.

Senatorii şi deputaţii vor trebui să dezbată şi o serie de ordonanţe de urgenţă ale Guvernului adoptate în vacanţa parlamentară.

Printre acestea, cea prin care aleşii locali au la dispoziţie 45 de zile pentru a opta la ce partid doresc să se mute fără a-şi pierde mandatele, puternic criticată de Opoziţie.

Invitat astăzi al rubricii "Apel Matinal" la Radio România Actualităţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat că PSD nu urmăreşte, în acest fel, să racoleze primari şi consilieri.

"Aici nu este vorba de PSD, care are suficient de mulţi consilieri locali, preşedinţi de CJ, primari. Nu mai avem nevoie de alţii în plus! Important este să vedem pe lista acea de USL, care s-a destrămat acum, care nu mai există, cum vine următorul consilier de la PNL; cum îl punem să meargă în consiliul local să voteze legi importante pentru administraţia locală, pentru judeţul care i-au dat votul acelui USL în 2012! Deci, este o chestiune de bun simţ. Demantelarea unei greşeli pe care am făcut-o rupând USL şi afectând această lege a administraţiei publice trebuie să o facem toate partidele politice, să nu mai fim aşa de, dacă vreţi, lipsiţi de respect şi de onoare atunci când vorbim la televizor", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

AUDIO Interviul integral


 Autor:
Costi Dumăscu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza