Zgonea cere vot pentru vacantarea mandatului lui Ștefan Stoica

ANI a solicitat Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului PDL Ştefan Bucur Stoica, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a declarat incompatibil.

Adăugat: 12 Octombrie 2014
Ultima actualizare:12 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților
trimite pe mail

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat că trebuie supusă la vot vacantarea mandatului de deputat, după ce va fi aprobată de Biroul Permanent.

"Colegii mei să aibă suficient de multă maturitate în 2014 să înţeleagă că unde este lege, nu este tocmeală şi nu facem noi interpretarea legii. Nouă nu ne-a dat legiuitorul interpretare, noi suntem cei care trebuie să luăm o decizie şi o să o luăm la momentul respectiv. Domnia sa trebuie să plece din funcţie, este incompatibil, nu vorbim despre conflict de interese, vorbim despre un om care este incompatibil", a spus Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai declarat sâmbătă că a avut o discuţie cu preşedintele ANI, Horia Georgescu, despre cazul deputatului Ştefan Stoica.

"Domnia sa are acelaşi argument ca şi mine. A zis - unde-i lege nu-i tocmeală. Raportul ANI era unul foarte clar. Se referea la funcţia de consilier judeţean. Nu-mi plac băieţii ăştia care se plimbă dintr-o funcţie în alta prin Parlament. Cu problemele lor din trecut noi plătim dintotdeauna ca ţară şi din fonduri europene, suntem în defensivă la Bruxelles", a spus Valeriu Zgonea la Palatul Parlamentului.

ANI a solicitat Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului Ştefan Stoica, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a declarat incompatibil, iar decizia instanţei este definitivă.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
12 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza