Zgonea: Banii de la rectificarea bugetară ajung pentru plata sumei forfetare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, susţine că cei 12 milioane de lei care urmează să fie primiţi la rectificarea bugetară vor fi suficienţi pentru plata sumei forfetare şi pentru plata utilităţilor până la sfârşitul anului.

Adăugat: 30 Octombrie 2013
Ultima actualizare:30 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Suma de 12 milioane de lei pe care Camera Deputaţilor o va primi la rectificarea bugetară este justificată, în condiţiile în care, în ultimul an, s-au făcut economii de 7 milioane de lei, susţine preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Potrivit acestuia, alte instituţii ar trebui să ia drept exemplu măsurile de reduceri bugetare pe care Camera Deputaţilor le-a luat pe parcursul acestui an.

"Banii pe care îi primim la rectificarea bugetară ne ajung până la sfârşitul anului pentru plata sumei forfetare şi a utilităţilor, către furnizorii de bunuri şi servicii. Nu puteam să-mi permit să lăsăm pe drumuri oameni care lucrează pentru 78 de parlamentari (n.r.- care au ieşit în plus la alegeri faţă de Legislativul trecut), să nu plătim suma forfetară şi nici nu pot să-mi permit să nu plătesc utilităţile Parlamentului către furnizorii cu care avem contracte. Asta a fost raţiunea principală pentru care Camera Deputaţilor a primit la rectificarea bugetară 12 milioane de lei", a spus, miercuri, Zgonea la Palatul Parlamentului.
    
Valeriu Zgonea a precizat că mai are de recuperat o datorie de un milion 400 de mii de lei de la Senat, bani care vor fi folosiţi, între altele, pentru plata datoriilor la utilităţi pentru clădirea Parlamentului.

El a adăugat că datoria Senatului către Camera Deputaţilor a făcut parte din discuţiile cu premierul Victor Ponta, iar în banii pe care Senatul i-a primit la rectificare,  9,2 milioane de lei, este cuprinsă şi această datorie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că această datorie ar trebui plătită în următoarele zile şi nu eşalonat sau în luna decembrie, banii fiind necesari pentru plata angajaţilor parlamentarilor.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Ioana Tănase
Adăugat:
30 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza