Zgonea ameninţă că va ataca solicitarea de revocare din funcţie

Preşedintele comisiei pentru statut din Camera Deputaţilor, Bogdan Niculescu Duvăz, susţine că în cazul lui Valeriu Zgonea se aplică articolul 32, alineat 3 din Statutul senatorilor şi deputaţilor.

Adăugat: 10 Mai 2016
Ultima actualizare:10 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

Potrivit acestui articol, odată cu retragerea sprijinului politic, un senator sau un deputat pierde de drept funcţia pe care o deţine cu sprijinul unui partid.

Comisia a decis cu cinci voturi pentru şi unul împotrivă să aplice acest articol în cazul solicitării de revocare din funcţia de preşedinte al Camerei Inferioare a lui Valeriu Zgonea, după ce acesta a fost exclus din PSD.

Duvăz a mai explicat că acest punct de vedere va fi transmis Birourilor Permanente Reunite care trebuie să constate acest fapt.

În replică Valeriu Zgonea a spus ca el va ataca această decizie abia după ce punctul de vedere al Comisiei de Statut va ajunge la Birourile Permanente Reunite.

"Când acel document va veni la Biroul permanent al Camerei, eu voi urmări procedurile legale pe care le are fiecare dintre noi", a replicat Valeriu Zgonea.
 Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza