Zgonea: Acuzaţiile lui Korodi Attila afecteaza credibilitatea Parlamentului

Liderul parlamentarilor Valeriu Zgonea susţine că afirmaţiile deputatului Korodi Attila, conform cărora trenul care s-a defectat transportând maghiari este "o mânărie", aduc prejudicii de imagine şi afectează credibilitatea Parlamentului.

Adăugat: 28 Octombrie 2013
Ultima actualizare:28 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a atenţionat luni, într-un comunicat de presă, că afirmaţiile deputatului Korodi Attila potrivit cărora defecţiunea unei garnituri de transport ar reprezenta "o mânărie a siguranţei de stat şi nimic altceva" aduc prejudicii de imagine şi afectează credibilitatea Parlamentului României, atât timp cât nu sunt probate.
    
"Acuzaţiile hazardate făcute de domnul Korodi Attila, atât timp cât nu sunt probate, aduc prejudicii de imagine şi afectează credibilitatea Parlamentului României, fiind făcute din calitatea de membru al Camerei Deputaţilor. Niciun deputat, indiferent de formaţiunea politică din care face parte, nu poate acuza statul român de boicotare a unor manifestaţii fără a avea dovezi clare. În fond, incidentul pe care îl acuză deputatul Korodi Attila ţine de răspunderea unui operator privat de transport şi nu a statului", declară Zgonea într-un comunicat postat pe site-ul PSD.
    
Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că manifestaţiile şi mesajele care au la bază anumite solicitări ale unei minorităţi etnice ar trebui să păstreze o notă acceptabilă.

Reacţia lui Valeriu Zgonea a venit după ce Korodi Attila a comentat în termeni deosebit de critici defecţiunile apărute la trenul cu care atât el, cât şi alţi reprezentanţi ai UDMR, ar fi trebuit să plece către marşul secuilor pentru autonomie teritorială din Covasna, care a avut loc duminică.

"E de prost gust şi de ultimă speţă să invoci, în ultimul moment, o problemă tehnică numai de dragul ca aproximativ 1.200 de oameni să nu ajungă, aşa ceva nu s-a mai pomenit. Asta arată de ce este nevoie pentru zone importante din România de o descentralizare şi de o democraţie adevărată. Asta este o mânărie a siguranţei de stat şi nimic altceva", a declarat deputatul Korodi Attila.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
28 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza