Zeci de mii de oameni au protestat în stradă. Preşedintele Iohannis, printre manifestanţi

Zeci de mii de oameni au ieşit aseară pe străzile din Bucureşti şi din mai multe oraşe mari din ţară pentru a protesta faţă de intenţia guvernului de a graţia mii de deţinuţi şi de a modifica Codul Penal prin ordonanţă de urgenţă.

Adăugat: 23 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Facebook
trimite pe mail

La Bucureşti, manifestaţia a început în Piaţa Universităţii, apoi protestatarii au ocupat tot bulevardul Magheru şi s-au îndreptat spre sediul guvernului. Mulţimea a ajuns şi în faţa sediilor centrale ale PSD şi ALDE.

Circulaţia din centrul capitalei a fost blocată în ambele sensuri de către manifestanţii care s-au deplasat din Piaţa Universităţii în Piaţa Victoriei. "România cere fără graţiere", "Ne-am săturat de hoţie" - au scandat cei peste 15.000 de protestatari nemulţumiţi de proiectele de ordonanţe de urgenţă rivind graţierea şi codurile penale.
-: Protestăm pentru viitor normal, pentru normalitate şi pentru respectarea legilor, nu pentru ordonanţe votate pe furiş, fără dezbatere.
-: Şi nu ar trebui să creăm un mediu care să favorizeze infractorii.
-: În primul rând, sunt împotriva amnistierii şi graţieri, să avem o lege specială organică prin care jaful produs în bugetul României să nu fie perimat niciodată.
-: Trebuie să lucreze pentru oameni, nu pentru nişţe grupuri de interese pentru nişţe partide.

De la Ambasada Canadei a fost format un dispozitiv impresionant de jandarmi pentru a împedica accesul protestatarilor pe trotuar, lângă clădirea PSD.

După retragerea jandarmilor, protestatarii s-au împărţit în trei grupuri şi au protestat în faţa sediilor ALDE, PSD şi în faţa Guvernului României.

La ora 22:00, protestul s-a încheiat.

Mitingul a fost unul paşnic şi nu s-au înregistrat incidente.Autor:
Ramona Alexandrescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
23 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza