Zece mineri autoblocați în sediul Complexului Energetic Hunedoara

Zece lideri ai minerilor din Valea Jiului s-au autoblocat în sediul Complexului Energetic Hunedoara, continuând astfel protestul început la schimbul doi de minerii de la exploatarea Vulcan.

Adăugat: 13 Octombrie 2016
Ultima actualizare:13 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ei sunt nemulţumiţi de faptul că nu beneficiază de anumite drepturi prevazute în Contractul Colectiv de Muncă.

Darius Câmpean, preşedinte executiv la Sindicatul Muntele, a declarat că minerii nu beneficiază de tichetele de masa, de transportul la şi de la locul de munca, deşi aceste drepturi sunt prevazute în contractul semnat la sfârşitul lunii august.

El a precizat că, în cazul în care e nevoie de licitaţie pentru achiziţionarea acestor servicii, minerii vor un termen clar de organizare a acestora.

Cei aproximativ o suta de mineri care protestau la Vulcan au intrat în subteran cu aproape două ore de întârziere, iar liderii care se află la sediul Complexului Energetic Hunedoara spun că vor rămâne aici până când li se va garanta aplicarea Contractului Colectiv de Munca.

O decizie în acest sens urmează să fie luată de administratorul special, aşa cum le-a spus minerilor directorul general ala Complexului, Cosmin Chiuzan, transmite corespondentul RRA, Ilie Pintea.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza