Zăpada şi viscolul afectează circulaţia feroviară. Peste o sută de trenuri anulate

CFR Călători informează că circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar în jumătatea de sud a ţării, din cauza condiţiilor meteo dificile, peste 100 de trenuri sunt anulate.

Adăugat: 26 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 2 ora 14.00 Zece trenuri sunt încă blocate în diverse gări de pe Valea Prahovei, după ce copacii doborâţi de vânt au rupt aseară linia de contact pe ambele fire de circulaţie pe tronsonul Comarnic - Valea Largă.

Cu puţin timp în urmă, echipele de intervenţie au remediat unul dintre fire, iar trenurile vor fi tractate pe rând cu o locomotivă Diesel.

CFR a refuzat ajutorul ISU, în această situaţie, susţinând că au situaţia sub control, iar trenurile cu călători sunt încălzite continuu.

UPDATE 1 ora 12.00 Circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar în jumătatea de Sud a ţării, din cauza condiţiilor meteorologice dificile.

Sunt închise, la ora 12.00, tronsoanele de cale ferată Ploieşti Sud-Urziceni şi Bucureşti Sud-Olteniţa. Pe alte 15 linii se circulă cu restricţii de viteză.

Nouă trenuri au întârzieri cuprinse între 2 şi 10 ore, iar alte 54 au fost anulate potrivit ultimei informări primite de la Comandamentul Central de Iarnă.

Pasagerii sunt rugaţi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru a primi informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

UPDATE - Ora 8.00 Zece trenuri sunt blocate de mai multe ore în diverse gări de pe Valea Prahovei, după ce copacii doborâţi de vânt au rupt linia de contact pe ambele fire de circulaţie pe tronsonul Comarnic-Valea Largă.

Echipajele de intervenţie lucrează continuu cu două drezine la deblocarea liniei.

De asemenea, alte 12 trenuri sunt tractate cu locomotive Diesel şi circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri de mai multe ore.

Traficul este blocat pe tronsonul de calea ferată Comarnic - Valea Largă, după ce copacii doborâţi de vânt au rupt linia de contact pe ambele fire de circulaţie, iar trenurile care ar fi trebuit să treacă pe aici sunt blocate în diverse staţii de pe traseu şi vor ajunge la destinaţie cu întârzieri foarte mari.

Pasagerii sunt rugaţi să apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare, pentru a primi informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

La ora 8.00. oră, tronsonul de cale ferată Ploieşti Sud-Urziceni era închis, iar pe alte 11 porţiuni de linii ferate din sud-estul ţării circulaţia este restricţionată din cauza ninsorilor şi a viscolului.

Peste 100 de trenuri sunt anulate şi alte 10, cele mai multe cu sosire sau plecare din Bucureşti, au întârzieri cuprinse între una şi şapte ore, potrivit ultimei informări primite duminică dimineaţă de la Comandamentul Central de Iarnă.

Porturile Constanţa, Mangalia şi Midia Năvodari sunt închise din cauza vântului foarte puternic, la fel şi Bara Sulina şi Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Vremea îngreunează şi în traficul aerian

Pe pistele Aeroportului "Henri Coandă" din Otopeni este zăpadă viscolită, iar la Constanţa, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara zborurile sunt afectate de ninsori şi ceaţă, mai precizează Comandamentul Central de Iarnă.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza