Winkler: Hunedoara are nevoie de investiţii de 1,5 miliarde de euro

Europarlamentarul Iuliu Winkler a estimat că judeţul Hunedoara, pentru perioada 2014-2020, ar avea nevoie de investiţii de cel puţin 1,5 miliarde de euro.

Adăugat: 22 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Candidaţii UDMR şi-au stabilit obiective clare pentru viitorul Parlament.

Eurodeputatul Iuliu Winkler susţine că TVA poate fi redus la 19% dacă se măreşte gradul de colectare, iar economia subterană se reduce.

"Nu avem nevoie să majorăm taxe atunci când propunem diminuarea TVA şi diminuarea contribuţiilor la asigurări sociale, avem nevoie să reducem evaziunea fiscală şi economia informală cu 20-25%, o nouă flozofie fiscală de care avem nevoie pentru a purtea atrage investiţii străine, pentru a putea să creăm locuri de muncă şi pentru a putea crea condiţiile creşterii economice", susţine Winkler.

Europarlamentarul a mai estimat că judeţul Hunedoara, pentru perioada 2014-2020, ar avea nevoie de investiţii de cel puţin 1,5 miliarde de euro.

El a subliniat că 450 de milioane de euro din această sumă pot fi atrase din fonduri europene nerambursabile.

"Din cele 1,5 miliarde de euro investiţii în judeţ, 450 de milioane de euro pot fi obţinute din fondurile europene aferente următoarei planificări bugetare a UE pentru următorii 7 ani. (…) 450 de milioane de euro înseamnă bugetul total al Devei pe 10 ani”, a spus deputatul european.

Potrivit acestuia, din suma estimată de 1,5 miliarde de euro necesară pentru investiţii în judeţul Hunedoara trebuie excluse finanţările pentru proiectele la nivel naţional, cum ar fi, de exemplu, autostrada Lugoj-Sibiu.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Claudiu Pădureanu
Adăugat:
22 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza